Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

7 april 2010

Lutherse Kerk Utrecht te klein voor debatavond over athesme
Grote stroom aanmeldingen maakt uitwijk naar grotere Jacobikerk noodzakelijk

Op 15 april a.s. staat de debatavond Moraal zonder God? gepland. Godsdienstfilosoof Gert van den Brink zal dan in debat gaan met Nederlands bekendste athest, Herman Philipse. Locatie: Jacobikerk, St. Jacobsstraat 171 te Utrecht.

Reeds 300 belangstellenden hebben zich aangemeld voor de debatavond en dit aantal groeit dagelijks. Dit maakte de uitwijk naar een grotere locatie nodig.
De debatavond wordt georganiseerd ter gelegenheid van het verschijnen van Van den Brinks boek Er is geen God en Philipse is zijn profeet, dat onlangs van de pers kwam. Herman Philipse is een van de bekendste en invloedrijkste athesten van Nederland. Niet eerder heeft iemand het aangedurfd om Philipse op filosofisch terrein te bestrijden. Van den Brink heeft dit dus wl gedaan. In dialoog met Philipse zelf heeft hij zijn kritiek op diens standpunten ontwikkeld.

Interessant debat
Evenals boek, belooft ook de debatavond op 15 april interessant te worden, want
- Philipse zal een grondige repliek ontvangen op zijn standpunten
- Gert van den Brink is een orthodox theoloog en godsdienstfilosoof, die niet een vrijzinnige of verwaterde vorm van christendom voorstaat, maar opkomt voor een klassieke vorm van godsgeloof
- Philipse zal niet in de eerste plaats met theologische, maar met filosofische argumenten worden tegengesproken. Op zijn eigen terrein dus.

Opgave verplicht
Opgave voor de debatavond Moraal zonder God? is verplicht en kan via e-mail promotie@kok.nl.
15 april 2010: debatavond met Herman Philipse en Gert van den Brink. Locatie: Jacobikerk Utrecht (St. Jacobsstraat 171). Aanvang: 19.30. Entree: gratis.

Van den Brink
Gert van den Brink (1974) is godsdienstfilosoof. Hij participeert in de Analytical Philosophy Seminars van Philipse. Thans werkt hij aan een dissertatie over openbaring en moraal.

www.kok.nl

Deel: ' Lutherse Kerk Utrecht te klein voor debatavond over athesme '
Lees ook