Ingezonden persbericht


Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

Arie Luyendijk jr. rijdt voor Geva Racing tijdens Marlboro Masters

Oosterhout, 21 juli 2001 Arie Luyendijk jr. zal tijdens de Marlboro Masters op 5 augustus op Circuit Park Zandvoort de derde Mygale Formule Ford van Geva Racing besturen. De zoon van tweevoudig Indy 500-winnaar Arie Luyendijk reed in 1998 en 1999 al enkele races voor het succesvolle Formule Ford team van Gert Valkenburg.

Arie Luyendijk jr. is enthousiast over zijn eenmalige terugkeer in de Landis Formule Ford. "Ik bewaar goede herinneringen aan mijn tijd bij Geva Racing", aldus de in Amerika woonachtige coureur. "Daarnaast is de Marlboro Masters een prachtig evenement om te rijden. Ik heb twee keer eerder aan dit grootste autosportevenement van Nederland deelgenomen voor Geva Racing en de sfeer en de grote publieke belangstelling hebben veel indruk op mij gemaakt."

Arie jr. bestuurt de derde Mygale van Geva Racing, de auto die dit seizoen fungeert als trainingsauto voor de pas 15-jarige Ton Strous jr. die volgend seizoen zijn debuut bij Geva Racing zal maken in de Landis Formule Ford.

Arie jr. vindt het moeilijk om zijn kansen in te schatten. "De Landis Formule Ford is enorm competitief. Ik verwacht dat het voor mij moeilijk zal worden om mij met de top van de klasse te meten, mijn laatste race in de Formule Ford reed ik immers alweer bijna twee jaar geleden. "

De reguliere rijders van Geva Racing, Stefan de Groot en Tristan te Pas, gelden voor de Marlboro Masters als grote favorieten voor de zege. De Groot won drie van de vijf tot nu toe verreden races en voert zowel het Nederlands als het Benelux-kampioenschap aan. Tristan te Pas, Stefans teamgenoot in het bij Geva Racing ondergebrachte TOTAL/Ford Junior Team, eindigde in de laatste drie races één keer als winnaar en twee keer als tweede. Hij zorgde daarmee twee keer voor een dubbelzege.

Arie Luyendijk jr. boekt dit seizoen successen in de Amerikaanse Formule Ford 2000, een formulewagenklasse die gebruikmaakt van Ford-motoren met een cilinderinhoud van 2000 cc. In de Landis Formule Ford wordt gereden met 1,8 liter Ford ZETEC motoren. In tegenstelling tot de Europese Formule Ford beschikt de Formule Ford 2000 over voor- en achtervleugels. De coureur presteert goed, hij eindigt bijna iedere race in de top vijf en staat momenteel op de tweede plaats in het tussenklassement. "De Formule Ford 2000 is een moeilijk kampioenschap omdat er telkens op andere circuits wordt gereden door heel Amerika, met soms grote verschillen qua circuits en weersomstandigheden", aldus Arie jr.

Diverse teams in de Formula Atlantic hebben reeds belangstelling getoond voor de succesvolle coureur. De Formula Atlantic is een klasse net onder de Indycars, de klasse waarin de vader van de jonge coureur zoveel successen boekte. "Ik heb al enkele uitnodigingen binnen om te komen testen. Het ziet er wat dat betreft goed uit voor volgend seizoen", meent Arie jr.

Arie Luyendijk jr. wordt tijdens de Marlboro Masters gesteund door Ford Nederland, TOTAL, Van Uitert B&P, Carsport Holland en Cable 1.

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Gert Valkenburg, tel. (06) 53 17 17 78.

Deel: ' Luyendijk jr. rijdt voor Geva tijdens Marlboro Masters '
Lees ook