Ingezonden persbericht


Mechelen, 5 september - M-TEC WIRELESS, een pionier in breedband draadloze LANs (Local Area Networks), maakte vandaag bekend dat het gestart is met de evaluatie van commercieel beschikbare OFDM chips voor integratie in hun widebeam modules. OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing) is een complexe modulatie techniek, die geschikt is voor gebruik binnen gebouwen omdat OFDM afrekent met problemen veroorzaakt door reflecties op muren, meubels, mensen enz. Wanneer de OFDM modulatietechniek op 5.2 GHz UNII, gebruikt wordt, dan is datatransmissie aan hoge snelheid (54Mbps) in draadloze LANs mogelijk. Voor zenden en ontvangen op 5.2GHz is geen licentie vereist.

William Watté, General Manager van M-TEC WIRELESS commentarieert: "In het voorbije jaar heeft ons onderzoeksteam uitgebreide kennis verworven over het ontwerpen van breedband draadloze netwerken op de 5.2 GHz band. Voor de OFDM modem chip werkten we samen met IMEC, Europa's leidend onafhankelijk onderzoekcentrum voor het ontwikkelen en vergunnen van micro-elektronica en ICT. Met de eerste onderzoekschips van IMEC ontwikkelde M-TEC WIRELESS een volledig functioneel en zeer flexibel platform, dat we nu gebruiken voor de evaluatie van commerciële OFDM chips."

Onlangs kwamen samples van commerciële OFDM chips ter beschikking. M-TEC WIRELESS selecteerde onmiddellijk twee chip leveranciers, waarvan nu de OFDM chips geëvalueerd worden. De eerste resultaten worden in oktober verwacht.

Reinhilde Alaert, Marketing Manager van M-TEC WIRELESS voegt er aan toe: "Breedband technologie voor draadloze communicatie netwerken in gebouwen is de sleutel voor ontelbare toepassingen zoals draadloze transmissie van video, muziek, data en beelden naar gelijk welk elektronisch toestel. Geen spaghetti van draden meer door het gebouw. Industrie analisten voorspellen dat commerciële producten, gebaseerd op de HiperLAN2 en IEEE802.11a standaarden, in 2002 op de markt geïntroduceerd zullen worden. Door nu commercieel beschikbare OFDM chips te testen op ons platform, verwachten we bij de eersten te zijn die OEM modules voor breedband draadloze LANs zullen leveren."

M-TEC WIRELESS ontwikkelt en verkoopt widebeam modules, gebaseerd op 5GHz en OFDM technologie, voor het bouwen van breedband draadloze communicatie netwerken van de volgende generatie. De widebeam modules zijn afgestemd op OEM fabrikanten van residential gateways, WLAN toegangspunten, PCMCIA Netwerk Interface kaarten, kabeltelevisie toegangspunten in huis, set-top boxes, enz. M-TEC WIRELESS is een spin-off van de M-TEC GROUP. De groep ontwerpt en levert netwerkoplossingen voor breedband telecommunicatie netwerken en industriële energie netwerken en heeft meer dan 50 jaar ervaring in het verwerven van nieuwe technologie en die om te zetten in commerciële producten. De groep startte als leverancier voor industriële energie netwerken. Vandaag is de groep daarnaast ook leverancier voor state-of-the-art breedband telecommunicatie netwerken. Draadloos was de volgende logische stap, met de recente oprichting van M-TEC WIRELESS.

Berichten over onze activiteiten en technische achtergrond informatie staat op onze website: .

CONTACT:
Reinhilde Alaert
Marketing Manager
M-TEC WIRELESS
Tel: +32 15 28 36 36
Fax: +32 15 20 96 24
reinhilde.alaert@mtecwireless.com
http://www.mtecwireless.com/

Deel: ' M-TEC WIRELESS evalueert OFDM chips '
Lees ook