Maastricht in het teken van mondgezondheid


Mondzorgadvies voor iedereen!

Maastricht, 20120924 -- Vanaf aankomende donderdag viert de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM) haar 45-jarig bestaan in de bruisende stad Maastricht. Dit doet zij met een 3-daags vakinhoudelijk congres en expo in het MECC. Circa 500 mondhygiënisten zullen de stad overspoelen met een stralende lach.Omdat wij deze stralende lach de gehele Nederlandse bevolking gunnen zal er op donderdag 27 september ook voor het Maastrichtse publiek een actie zijn in de stad. In de Boschstraat (Vispleintje) bij de Markt zijn mondhygiënisten en de organisatie NoviaCura aanwezig met een mobiele praktijkruimte, een zgn. dental car, gebouwd door de firma van Venrooy uit Oss.

Dental cars worden ingezet om de mondzorg voor jeugdigen mogelijk te maken, maar… en dat is nog niet algemeen bekend, ook voor de mondzorg bij ouderen.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een slechte mondgezondheid de kwaliteit van leven negatief beïnvloed. Zeker bij mensen in hun laatste levensfase is het belangrijk om de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te borgen. Om als zorg-, dan wel verpleegtehuis aan de richtlijn “Mondzorg voor zorgafhankelijke cliënten in verpleegtehuizen” te kunnen voldoen is het inzetten van de dental car dan ook een goede mogelijkheid. Daarom hebben de NVM en NoviaCura ook vertegenwoordigers van de provincie, de verzekeraars en de zorg- en verpleeghuizen uit de regio Limburg uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de bus. Meer informatie over de mondzorg bij ouderen vindt u op de website www.noviacura.nl en op donderdag 27 september a.s. in de dental car in Maastricht.

Heeft u dus een vraag over uw mondgezondheid? Kom dan naar de dental car bij de Markt en laat een tandvleescheck doen. Uiteraard hoort daar ook een mondzorgadvies bij. Mondhygiënisten staan klaar om u te ontvangen. Deze professional coacht u in het krijgen en behouden van een gezonde mond. Wist u dat het ook erg belangrijk is om een gezonde mond te hebben wanneer u zwanger bent, aan diabetes lijdt en/of hartproblemen heeft? Uw mondhygiënist kan u vertellen waarom. Voor meer informatie of voor een  mondhygiënist bij u in de buurt – kijk op www.mondhygienisten.nl. Voor een bezoek aan de mondhygiënist heeft u overigens geen verwijzing nodig.

Beroepsorganisatie
De Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM) werd in 1967 opgericht en is de beroepsorganisatie voor mondhygiënisten in Nederland. De vereniging telt circa 2500 leden. Meer informatie over de beroepsvereniging en de mondhygiënist leest u op www.mondhygienisten.nl.


Deel: ' Maastricht in het teken van mondgezondheid '
Lees ook