Maastrichtse decolletés zijn samen sterk tegen borstkanker


Maastricht, 20150930 -- 1 oktober gaat de borstkankermaand van start. In dat kader doet het Kankeronderzoekfonds Limburg een bijzondere oproep aan alle Maastrichtenaren. Doe mee met de bijzondere actie 'Maastrichtse decolletés': een ode aan de vrouwenborst! Wij doen daarmee een oproep op de gezonde borst (M/V) terwijl wij ons juist door de aanleiding van deze actie realiseren dat gezonde borsten en een gezond decolleté niet vanzelfsprekend zijn.

Twee rozen, één decolleté

Meedoen is gemakkelijk. Deelnemers kiezen twee producten die samen visueel één decolleté vormen (dat kan met in principe elk product zijn). Ze zetten dat product van 1 tot en met 31 oktober in de schijnwerpers en proberen er zoveel mogelijk van te verkopen. De opbrengst van de actie gaat naar wetenschappelijk kankeronderzoek in Maastricht UMC+. Reclamebureau Zuiderlicht helpt deelnemers met gratis posters: een speciale spaarpot, het winkelbordje 'wij doen mee' en online aandacht op de speciale facebook-pagina. Winkeliers, bedrijven, horeca ondernemers kunnen hun eigen draai geven aan de actie. Heel Maastricht wordt uitgenodigd om mee te doen.

Al meer dan 50 winkeliers en horeca ondernemers hebben zich aangemeld en bedachten een mooie actie voor dit doel. Voorbeelden zijn schoenmaker Lebon, Berger Lingerie in Maastricht en Restaurant Vanille in Eijsden.

Onderzoek redt levens

Elk jaar krijgen in Nederland ruim 13.000 vrouwen en circa 100 mannen de diagnose borstkanker. Het is daarmee de meest voorkomende vorm van kanker. Nieuwe behandelmethoden zijn dan ook van levensbelang. Het Kankeronderzoekfonds Limburg vraagt aandacht voor financiële ondersteuning van medisch wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen en behandelen van kanker. 

Meer informatie

Ga naar facebook.com/maastrichtsedecolletes, mail naar info@kankeronderzoekfondslimburg.nl of bel 043 – 407 73 63. Aanmelden voor ‘Maastrichtse Decolletés’ kan tot 1 oktober a.s.; een gift voor onderzoek kan uiteraard ook op rekeningnummer NL06 INGB0 00 504 39 12 o.v.v. Maastrichtse decolletés.


Deel: ' Maastrichtse decolletés zijn samen sterk tegen borstkanker '
Lees ook