Gemeente Helmond


2 juli 2002
Maatregelen tijdens de zomerkermis

Nog even en dan begint de zomerkermis. Van vrijdag 12 tot en met donderdag 18 juli bruist de kermis weer in het centrum van Helmond. Om een en ander in goede banen te leiden, zijn er enkele wegafsluitingen nodig, Ook worden de woensdagmarkten van 10 en 17 juli en de zaterdagmarkt van 13 juli verplaatst. De bewaakte parkeergarages en fietsenstallingen zijn tijdens de kermisdagen extra lang open.

Wegafsluitingen
De kermis wordt opgesteld op de Markt, het Ameideplein, de Watermolenwal en het Speelhuisplein. De opbouw begint al op dinsdag 9 juli. De Watermolenwal - tussen Marktstraat en Torenstraat - wordt hiervoor vanaf dinsdag 9 juli 18.00 uur tot vrijdag 19 juli 22.00 uur afgesloten voor het verkeer. Ook de Marktstraat tussen de Ameidestraat en de Watermolenwal wordt dan afgesloten. De City-parkeergarage is alleen bereikbaar via de Torenstraat. Voor het gedeelte van de Torenstraat tussen de Waardstraat en Oostende geldt tijdens de hele periode van 9 t/m 19 juli een parkeerverbod voor beide zijden van de weg.
De Watermolenwal tussen Torenstraat en de Elzasparkeergarage wordt pas afgesloten vanaf zaterdag 13 juli 15.00 uur. Dit om een betere doorstroming van het verkeer te krijgen tijdens de zaterdagmarkt.

Markten verplaatst
De woensdagmarkt op 10 en 17 juli wordt gehouden op de Noord-Koninginnewal tussen de Molenstraat en het parkeerterrein Ameidewal.
Op beide woensdagen geldt op de Noord-Koninginnewal eenrichtingsverkeer vanaf de Molenstraat richting Ameideplein. Verkeer vanaf de Marktstraat kan wel de Ameideflat bereiken maar er is verder geen doorgaand verkeer mogelijk. Het parkeren op de Noord-Koninginnewal is tijdelijk verboden.

De zaterdagmarkt op 13 juli wordt op twee locaties gehouden. Op de Noord-Koninginnewal (tussen Molenstraat en het parkeerterrein Ameidewal) en op Kanaaldijk Noord-Oost (tussen de Havenbrug en de Waardstraat). Op beide locaties worden evenwichtige markten opgezet, zodat op alle twee de plaatsen alle branches te vinden zijn. Voor beide weggedeelten, waar tijdens de markt geen doorgaand verkeer mogelijk is, geldt op zaterdag 13 juli een parkeerverbod tussen 03.00 en 15.00 uur. De Elzasparkeergarage is op deze zaterdag zowel vanaf de Torenstraat alsook vanaf de havenbrug te bereiken.

Parkeren auto's en fietsen
Het is natuurlijk verstandig om de auto te laten staan voor een bezoek aan het centrum op de kermis- en de marktdagen. Voor wie toch met de auto komt is het belangrijk te weten dat de bewaakte parkeergarages Doorneind en City tijdens de kermisdagen extra lang open zijn. Dit geldt ook voor de bewaakte fietsenstallingen Doorneind, Speelhuisplein en Parkweg. Hier kan men op alle kermisdagen terecht tot 01.30 uur. De Boscotondoparkeergarage is altijd al op vrijdag en zaterdag open tot 03.30 uur en op andere dagen tot 01.00 uur. Overal wordt het normale tarief berekend.
Op de parkeerplaatsen en terreinen op straat gelden tijdens de kermis de normale betaaltijden.

Deel: ' Maatregelen tijdens zomerkermis Helmond '
Lees ook