gemeente emmen

overeenstemming partijen stroomdal

in de emmense zwembaden, te weten het aquarena (emmen), het neptunusbad (klazienaveen) en de slagen (schoonebeek) worden alle voorzorgsmaatregelen genomen, om besmettingen te voorkomen. zo is de temperatuur in de boilers meer dan 80 0c en wordt twee keer per nacht heet water door alle leidingen gespoten. ondanks al deze maatregelen, en om alle twijfel uit te sluiten, is toch besloten om het milieulaboratorium te laten testen op legionella, met het gunstige testresultaat.

het life-programma omvat een zuiveringsinstallatie waarbij gezuiverd (afval) water wordt teruggeleverd aan de woningen voor toiletspoeling en wasmachinegebruik. de partijen zijn tot een overeenstemming gekomen over de onderlinge taakverdeling tussen de partijen en de financiering van het programma.

waterketen
over de aanleg en het beheer van het life-programma wordt een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. gezamenlijk zullen de partijen nagaan hoe het waterbeheer van de wijk eruit komt te zien. de wmd en het zuiveringsschap gaan gezamenlijk de zuiveringsinstallaties en het complete watertransportsysteem beheren. in het project is ook aandacht voor de wijze waarop bewoners van stroomdal betrokken kunnen worden bij het waterbeheer. zo komt er iin aanspreekpunt  het waterloket  voor al hun vragen over riolering, waterleiding etc. de projectleiding en het secretariaat van het project waterketen stroomdal komt bij de wmd te liggen.

financiering
het life-programma wordt gezamenlijk - met subsidie van uit brussel (eu-life) - gefinancierd door de wmd, het zuiveringsschap, de gemeente en haar partners in de ontwikkeling van de wijk, nl. arcadis en kws. het totale project kost ongeveer 2 miljoen gulden.

voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie, anita havinga, tel. (0591) - 68 56 29.

Deel: ' Maatregelen zwembaden in Emmen tegen legionella '
Lees ook