Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

MAB DEVELOPMENT OPENT WINKELCENTRUM VATHORST

AMERSFOORT, 10 juni 2009 ­ Wethouder Gert Boeve verricht op woensdag 10 juni 2009 om 15.30 uur de officiële opening van de eerste fase van winkelcentrum Vathorst te Amersfoort. Winkelcentrum Vathorst is een uniek nieuw winkelcentrum met parkeren voor de deur, kleinschalige gezelligheid, bijzondere architectuur en een compleet winkelaanbod. De eerste fase van het winkelcentrum is in totaal zo'n 8.500 m² groot. De ontwikkeling van winkelcentrum Vathorst is in handen van MAB Development Nederland B.V. uit Den Haag. MAB werkt hierbij nauw samen met het Ontwikkelingsbedrijf Vathorst. ASR Vastgoed Vermogensbeheer neemt winkelcentrum Vathorst inclusief de er boven gelegen appartementen als belegging in eigendom.

Het project Vathorst omvat circa 38 winkels en 166 appartementen. De eerste fase van Winkelcentrum Vathorst dient als primaire voorziening voor de nieuwe wijk Vathorst die in totaal ruim 30.000 inwoners gaat krijgen. Het centrum voldoet qua functionaliteit en architectuur optimaal aan de eisen van de consument, de retailers en de toekomstige bewoners. De winkels zijn gesitueerd rondom een boulevard die door middel van hoogwaardige inrichting een parkachtige uitstraling heeft. De auto's kunnen "ouderwets" makkelijk en gratis voor de winkels op maaiveld geparkeerd worden.

Bekende namen in de eerste fase van winkelcentrum Vathorst zijn Albert Heijn, Kruidvat en Blokker. Naast de landelijke ketens is er speciale aandacht besteed aan de plaatselijke ondernemers die in het vers- en het modische segment een belangrijke rol vervullen in Vathorst. Het winkelcentrum is bijna geheel verhuurd. De verhuur en advisering van het winkelcentrum ligt in handen van Stable International uit Amersfoort. Meeùs Vastgoedmanagement in Amersfoort is verantwoordelijk voor de verhuur van de woningen.

MAB Development

Ontwikkelaar van het winkelcentrum van Vathorst is MAB Development Nederland BV. MAB Development Nederland B.V. is een onderdeel van Rabo Bouwfonds, en richt zich vanuit Den Haag op de ontwikkeling van commercieel vastgoed en multifunctionele projecten. De organisatie werkt als partner samen met publieke en private partijen om te komen tot geïntegreerde oplossingen waarin wonen, winkelen en werken samenkomen. Kennis van de markt en ervaring als creatieve conceptontwikkelaar zijn hierbij belangrijke instrumenten.

Over ASR Vastgoed Vermogensbeheer

ASR Vastgoed Vermogensbeheer is een allround vastgoedbedrijf en belegt namens haar klanten in grond, winkels, kantoren en woningen. Daarbij richt zij zich vooral op de institutionele beleggers. De vastgoedportefeuille kenmerkt zich door de juiste rendements-risicoverhouding. Dit wordt bereikt door selectief fund management en proactief asset- en propertymanagement. ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft veel kennis en deskundigheid in huis die nodig is om het optimale rendement op het vastgoed te behalen. Met een portefeuille van 31.000 hectare grond is ASR Vastgoed Vermogensbeheer de grootste private grondeigenaar van Nederland. Meer informatie is beschikbaar op www.asrvastgoed.nl

()

EINDE BERICHT, Den Haag 4 juni 2009

()

Deel: ' MAB Development opent winkelcentrum Vathorst te Amersfoort '


Lees ook