Ingezonden persbericht


Macromedia brengt macromedia flash communication server mx uit

Baanbrekende server verenigt communicatie en toepassingen met rechtstreekse menselijke interactie op het Internet als resultaat

Utrecht, 12 juli 2002 - Macromediaâ, Inc. (Nasdaq: MACR) maakt de onmiddellijke beschikbaarheid bekend van Macromedia FlashÔ Communication Server MX, de eerste server die communicatie en toepassingen verenigt. Deze nieuwe server ondersteunt zowel streaming media en collaboratie in realtime als multi-way video, audio en tekstberichten, dit alles in één enkele oplossing. De server optimaliseert voorts de marktleidende - authoring-omgeving van Macromedia Flash MX, werkt de doorgedreven verspreiding van Macromedia Flash Player in de hand en maakt ten volle gebruik van de krachtige mogelijkheden van het volledige Macromedia MX-productgamma. Ontwikkelaars maken nu reeds gebruik van het potentieel en de kracht van Macromedia Flash Communication Server MX (zie bijgevoegd overzicht met getuigenissen).

Met Macromedia Flash Communication Server MX kunnen ontwikkelaars makkelijk communicatie- en collaboratiefuncties toevoegen aan hun websites en rich Internettoepassingen. Dankzij deze server kan een volledig nieuwe generatie communicatieoplossingen op het Internet het daglicht zien. Nu ze streaming media en rechtstreekse menselijke interactie in bestaande websites kunnen integreren, zijn bedrijven in staat vernieuwende productmarketing, voorraadinformatie, online opleiding en verkoopinformatie te leveren binnen één geïntegreerde gebruikerservaring. Bovendien is de server ontworpen als een open ontwikkelingsplatform waarmee men perfect oplossingen op maat kan uitwerken en deze makkelijk kan integreren met de bestaande web- en applicatieserverinfrastructuur. Voor meer informatie over Macromedia Flash Communication Server MX, ga naar https://www.macromedia.com/go/flashcom/.

"Met deze combinatie van streaming-, messaging-, en realtime communicatiemogelijkheden in één enkele server, die gebruik maakt van Macromedia Flash Player 6 als client, zal de communicatie op het Internet een nieuwe dimensie krijgen," aldus Jonathan Gay, vice president engineering, Macromedia. "Dankzij de release van Macromedia Flash Communication Server MX bieden we ontwikkelaars de mogelijkheid het Internet om te buigen van een tekst- en dataomgeving naar een universum gevuld met rechtstreekse menselijke interactie."

Macromedia Flash Communication Server MX combineert krachtige communicatiemogelijkheden met onder meer streaming media, rich media messaging en realtime collaboratie. Met de streaming mediafuncties kan de ontwikkelaar streaming video en audio integreren met bewegende grafische voorstellingen in een aanpasbare speleromgeving met als resultaat een nieuwe dimensie in multimediapresentatie op het Internet. De rich media messaging-functies, zoals multi-way, multi-user video en audio chats, bieden de ontwikkelaars de mogelijkheid om aantrekkelijke, rechtstreekse menselijke interactie en instant messaging toe te voegen aan hun websites. Dankzij de functies voor collaboratie in realtime ten slotte, zoals de krachtige Shared Object-technologie, kunnen meerdere gebruikers rechtstreeks een white board en andere realtime gegevens delen in de context van een toepassing.

"De ontwikkelingsbedrijven die het meest succes boeken, geven een uitgesproken voorkeur aan een doorgedreven integratie boven een reeks naast elkaar bestaande oplossingen," zegt Rikki Kirzner, onderzoeksdirecteur, IDC. "Het samenbrengen van mogelijkheden zoals streaming video, realtime messaging en collaboratie zal aanleiding geven tot compleet nieuwe types rich Internet-toepassingen waarbij gebruikers niet meer genoodzaakt zijn om verschillende applicaties op te starten om hun taken te vervullen en met een positievere gebruikerservaring als gevolg.

Langs de client-zijde maakt de communicatieserver gebruik van Macromedia Flash Player 6 om video, audio en gegevens te ontvangen en door te sturen. Macromedia Flash Player herkent automatisch geïnstalleerde microfoons en standaard USB- of FireWire-webcams en biedt de gebruiker de keuze om toegang te verlenen of te verbieden voordat iets wordt uitgezonden. Macromedia Flash Player 6 heeft het snelste gebruiksratio van alle spelers uit de Macromedia-geschiedenis.

"Vele bedrijven spreken over het web van de toekomst. Weinigen voegen de daad bij het woord," aldus Colin Moock, auteur van ActionScript: The Definitive Guide . "Macromedia Flash Communication Server MX is bedoeld om realtime multi-user video-, audio-, en gegevenscommunicatie populair te maken. Opgelet& uw web browser ontpopt zich binnenkort tot een levensechte sciencefictionfilm."

Aan de ontwikkelingskant bevat de communicatieserver nieuwe uitbreidingen van de Macromedia Flash MX authoring-omgeving. Het gaat hierbij onder meer om nieuwe authoring-, scripting- en debugging-mogelijkheden en ook voorgeprogrammeerde componenten voor login, multi-way chatschermen, schrijfborden en videoconferenties. Deze ontwikkelingstechnologie zorgt ervoor dat de meer dan 1 miljoen Macromedia Flash-ontwikkelaars op een transparante en vlotte manier communicatieoplossingen kunnen opbouwen.

Macromedia Flash Communication Server MX werkt samen met andere Macromedia MX-producten waaronder Macromedia Studio MX voor ontwikkeling en Macromedia ColdFusionâ MX voor implementatie. Bovendien kan de nieuwe server geïntegreerd worden met Java- en Microsoft .NET-applicatieservers en andere webinfrastructuur.

PRIJZEN EN BESCHIKBAARHEID
Macromedia Flash Communication Server MX, dat onder Windows draait, is nu beschikbaar en kan onmiddellijk gedownload worden van de Macromedia Online Store (https://www.macromedia.com/store/). De prijs bedraagt 599 ¬ voor de Personal Edition en begint vanaf 5399 ¬ voor de Professional Edition. De Professional Edition bevat een softwareabonnement van 1 jaar. De content en toepassingen voor de server kunnen met behulp van Macromedia Flash MX op zowel het Macintosh- als het Windows-platform aangepast worden. Opleiding en volumelicenties zijn beschikbaar.

MACROMEDIA
Macromedia (www.macromedia.com) helpt miljoenen designers en ontwikkelaars doeltreffende gebruikersbelevingen te creëren over de breedst mogelijke waaier van platformen en toestellen. Via een open en geïntegreerde familie van client-, tool- en servertechnologieën geeft Macromedia vorm aan een nieuwe generatie van rich-internettoepassingen die de internetbeleving radicaal zullen verbeteren.

Meer informatie over Macromedia: https://www.macromedia.com Macromedia Wim Muijsert Leads United Laureen Dix Tel.: +31/30 750 40 84 Tel : +31/24 397 85 09 E-mail:wmuijsert@macromedia.com E-mail: laureen.dix@leadsunited.com

LEADS UNITED

Communication with an edge

Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leadsunited.com

Deel: ' Macromedia brengt macromedia flash communication server mx uit '
Lees ook