Ingezonden persbericht


MACROMEDIA kondigt MACROMEDIA DEVNET aan,
NiEuWe SOFTWARE abonnementsdienst

Topontwikkelaars krijgen constante verbinding met Macromedia software en hulpmiddelen

Utrecht, 11 februari 2003 Macromedia, Inc. (Nasdaq: MACR) kondigt Macromedia DevNet Subscriptions aan. Deze nieuwe software abonnements dienst biedt ontwikkelaars en bedrijven vlottere toegang tot de benodigde Macromedia technologie en hulpmiddelen voor de creatie en levering van grootse digitale belevingen. Met DevNet Subscriptions bouwt Macromedia zijn bestaande contacten met belangrijke ontwikkelaars verder uit en biedt hen een meerwaarde op het vlak van ontwikkeling en administratie. Via een jaarlijks hernieuwbaar abonnement stelt Macromedia DevNet een groot aantal technologische hulpmiddelen, servers, extensies, en andere onderdelen ter beschikking. Verschillende belangrijke ontwikkelaars en bedrijven, waaronder Ogilvy, Molecular en Werner Enterprises (zie quotes), hebben zich al geabonneerd op de DevNet-dienst. Meer informatie is te vinden op www.macromedia.com/devnet/subscriptions/.

Dankzij de Devnet abonnementsdienst kunnen bedrijven de investeringen, nodig om hun ontwikkelaars uit te rusten met de vereiste technologie en hulpmiddelen, makkelijk voorspellen en beheren. De abonnees krijgen ook toegang tot een gepersonaliseerd portaal, dat hen helpt administratieve onkosten te beperken en software-licenties te beheren. Abonnees kunnen hun producten, upgrades, extensies en onderdelen ontvangen op CD of downloaden via het portaal.

"DevNet Subscriptions is een belangrijke stap voor Macromedia, omdat we daardoor meer directe contacten kunnen onderhouden met onze topontwikkelaars", zegt Norm Meyrowitz, President of Products bij Macromedia. "DevNet geeft ontwikkelaars toegang tot software, upgrades en technologische hulpmiddelen. Ze besparen dus tijd doordat ze hun software beter kunnen aankopen, upgraden en onderhouden." De abonnementsdienst is beschikbaar in twee niveaus, te weten 'Professional' en 'Essentials'.

Macromedia Devnet Professional, de meest uitgebreide abonnementsdienst, is voor ontwikkelaars een ideale manier om gebruik te maken van de voordelen van Macromedia Studio MX en de nieuwe Macromedia Studio MX Plus. Het biedt namelijk niet alleen toegang tot de software, maar ook tot bijkomende hulpmiddelen en upgrades die in de loop van het jaar verschijnen. DevNet Professional omvat permanente gebruikerslicenties voor Macromedia Dreamweaver, Macromedia Contribute (alleen Windows), Macromedia Flash, Macromedia Fireworks, Macromedia FreeHand en complete ontwikkelaarslicenties voor alle Macromedia server-producten voor de belangrijkste platforms. Deze service omvat tevens technische ondersteuning geldig voor 2 applicaties in een jaarabonnement.

Door op een innovatieve manier gebruik te maken van Internet technologie helpen wij onze klanten, waaronder Fleet Boston, Yankee Candle en Showtime Networks, hun activiteiten te optimaliseren. Wij helpen hen bij het voorspellen en realiseren van meetbare voordelen. Hoe productiever we hierbij te werk kunnen gaan, hoe beter , zegt Darryl Gehly, vice president corporate development van Molecular, één van de Alliance partners van Macromedia. Macromedia DevNet Professional zorgt ervoor dat we ten allen tijden op de hoogte blijven van de nieuwste producten, componenten, extensies en test applicaties. Door deze constante information flow kunnen we op een efficiëntere manier applicaties aanbieden en vermijden we dat we voor de aankoop van elk nieuw product of elke nieuwe update eerst een goedkeuring moeten krijgen.

Dankzij ons wereldwijd netwerk en door gebruik te maken van alle media, bouwen wij mee aan de merken van onze klanten , zegt Mel Bellar, chief technology officer, OgilvyInteractive. We zijn erg enthousiast over Macromedia DevNet Professional omdat het ons op een eenvoudige, handige en voordelige manier op de hoogte houdt van de laatste nieuwe software en upgrades van Macromedia. Bovendien kunnen we dankzij DevNet Professional onze voorsprong behouden wat betreft het als eerste aanbieden van baanbrekende oplossingen. We zijn erg opgetogen over het feit dat Macromedia MX een complete ontwikkelomgeving biedt en een oplossing voor effectieve interfaces en applicaties op het Internet.

De abonnees krijgen reeds drie maanden eerder dan andere toegang tot de DevNet Resource Kits (DRKs), een driemaandelijkse verzameling componenten en extensies die het ontwikkelen met Macromedia-producten eenvoudiger en efficiënter maakt. Gezien het succes van de Macromedia DRKs, gelanceerd als Macromedia MX Developer Resource Kits inclusief Macromedia Flash Datagrid, usability-componenten, Dreamweaver-extensies en samples van applicatiecode, is het belang van dit pakket de ontwikkelaars niet ontgaan.

Met een jaarlijks abonnement op de vervroegde toegang tot de driemaandelijkse DevNet Resource Kits (DRKs) vult Macromedia Devnet Essentials de bestaande Macromedia Studio MX tools voor ontwikkelaars aan.

De DevNet website volmaakt de dienst. Deze gratis website, vroeger het Designer & Developer Center genaamd, helpt Macromedia professionals hun technische deskundigheid te verhogen en bevat meer dan 400 artikels, voorbeeld-applicaties, tips & tricks en handleidingen, met elke maand 20 tot 30 nieuwe toevoegingen. De site biedt ook een forum aan een actieve community waar ontwikkelaars tips en kennis uitwisselen.

PRIJS EN BESCHIKBAARHEID
Macromedia DevNet Subscriptions is beschikbaar in maart. DevNet Subscription kan nu al worden besteld via de Macromedia Online Store en Macromedia resellers. De introductieprijs van Macromedia DevNet Professional bedraagt 1689 euro, met een speciaal upgrade-aanbod van 679 euro voor bestaande Macromedia Studio MX-klanten. De upgrade van 1 product kost 1579 euro en van 2 producten 1349 euro. De jaarlijkse vernieuwing van het abonnement kost 1129 euro. Macromedia DevNet Essentials is beschikbaar vanaf 339 euro. Speciale prijzen voor volumelicenties en licenties voor de overheid zijn ook beschikbaar. Macromedia DevNet wordt gelanceerd in het Engels. Abonnees kunnen hun software ook ontvangen via download of op CD.

OVER MACROMEDIA
Beleving werkt stimulerend. Macromedia, Inc. is gedreven door de overtuiging dat grote ervaringen bedrijven groot maken. Onze software helpt miljoenen ontwikkelaars en designers om efficiënte, fascinerende en memorabele ervaringen te creëren en af te leveren - op het Internet, op vaste dragers, op draadloze en digitale toestellen. Via een open en geïntegreerde familie van client-, tool- en servertechnologieën geeft Macromedia vorm aan een nieuwe generatie producten - van websites tot rich Internet applications.

###
Copyright 2002 Macromedia, Inc. Alle rechten voorbehouden. Macromedia, het Macromedia logo en ColdFusion zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Macromedia, Inc., die geregistreerd kunnen zijn in de Verenigde Staten en in andere landen. Andere namen van producten of services die hier worden vermeld, zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars.

Meer informatie over Macromedia: http://www.macromedia.com Macromedia Wim Muijsert Leads United Laureen Dix Tel.: +31.30-750.4084 Tel : +31.6.2475.0474 E-mail:wmuijsert@macromedia.com E-mail:laureen.dix@leadsunited.com

LEADS UNITED

Communication with an edge

Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leadsunited.com

Deel: ' MACROMEDIA kondigt MACROMEDIA DEVNET aan '
Lees ook