Ingezonden persbericht

Voor meer informatie :
Wim Muijsert
Macromedia - +31/30 750 40 84

Jacqueline Schakenraad
Leads United - +32 (0)3 466 01 88
Persbericht

Macromedia lanceert het snelle, betaalbare en betrouwbare j2ee compatibele platform, jrun 4

De nieuwe versie beantwoordt aan de meest recente standaarden, is eenvoudig uit te rollen, beschikt over innovatieve clustering-technologie en web services integratie.

Utrecht, 17 mei 2002 - Macromediaâ, Inc. (Nasdaq: MACR) kondigt de beschikbaarheid aan van Macromedia JRunÔ 4, de nieuwste release van JavaÔ application server van Macromedia, die de klant een snel en betrouwbaar J2EE 1.3 compatibel platform biedt. JRun 4 is een toegankelijke, volledige oplossing, waarmee robuuste Java applicaties kunnen worden ontwikkeld en uitgerold binnen het vereiste tijdschema en budget. JRun 4 biedt compatibiliteit met het Java 2 Platform Enterprise Edition (J2EEÔ platform), voor een nieuwe en aantrekkelijke prijs. Deze volledige oplossing combineert clustering en integratie van web services in één product voor slechts 1.079 euros per processor. De klanten kunnen Macromedia JRun 4 nu reeds downloaden van de Macromedia Online Store op https://www.macromedia.com/go/buyjrun4/.

"Macromedia JRun 4 is volledig compatibel met J2EE 1.3 en biedt toonaangevende ondersteuning van web services en server clustering," verklaart Paul Madar, general manager van Macromedia. "JRun 4 biedt de klant een betaalbaar, vendor-ondersteund J2EE platform, in één product aan een scherpe prijs."

JRun 4 vereenvoudigt en versnelt de ontwikkeling en uitrolling van applicaties met hot modification, automatische uitrolling, en services zoals automatic deployment descriptor en code generation. JRun beschikt bovendien over een service-based architectuur, die de aanpassing, optimalisering en uitbreidbaarheid van de server sterk vereenvoudigt. JRun 4 integreert tevens baanbrekende technologie voor server clustering. Dankzij de Jini® netwerktechnologie zijn de JRun servers in staat hun peers dynamisch op te sporen in de cluster. Dat elimineert het risico inherent aan een 'single point of failure', vereenvoudigt de geclusterde uitrolling en verhoogt de betrouwbaarheid van de applicaties. Meer informatie over de nieuwe en verbeterde features in JRun 4 vindt u op https://www.macromedia.com/go/jrun4features/.

"Met behulp van de dynamische Jini-netwerktechnologie integreert JRun 4 krachtige J2EE clustering technologie, waarmee de ontwikkelaars moeiteloos aan de slag kunnen," stelt Jim Waldo, distinguished engineer, Sun Microsystems, Inc. "Door gebruik te maken van de Jini-technologie, creëerde JRun een elegant, peer-based mechanisme, waarmee services zoals Enterprise JavaBeans elkaar kunnen opsporen en kunnen samenwerken. Het doet mij plezier dat Macromedia de aanpasbaarheid van de Jini-technologie benut om de ontwikkelaars met JRun 4 verbeterde productiviteit, performantie en flexibiliteit aan te bieden."

"Macromedia JRun 4 is een unieke J2EE 1.3-certified application server, die hoogkwalitatieve beheerbaarheid en uitstekende performantie combineert tot een ideaal e-business platform", verklaart Gordon Benett, analist bij de Aberdeen Group. "De nieuwe JMX service-based architectuur van JRun maakt granulair, op standaarden gebaseerd beheer mogelijk, dat hoge beschikbaarheid van de applicaties en uitbreidbaarheid garandeert. De vernieuwende symmetrische clustering-technologie van Macromedia vormt een robuuste oplossing op bedrijfsniveau in een toegankelijk, betaalbaar pakket."

Meer dan 10.000 bedrijven over de hele wereld, zoals Bank of America, Bass Hotels, FedEx, General Motors, MarketSoft en Mentor Graphics, maken gebruik van Macromedia JRun voor hun J2EE compatibele applicaties.

"Gezien de geringe uitrollingskosten en de J2EE-compatibiliteit van Macromedia JRun, was het logisch dat wij hierop verder bouwden," bevestigt David Gardner, product manager bij Mentor Graphics. "Dankzij JRun kunnen wij QuickUse, een design-data management systeem, ontwikkelen en slagen wij in onze opdracht: een gedistribueerde, veilige J2EE applicatie bouwen."

Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van de nieuwe Macromedia FlashÔ Remoting die in JRun 4 werd geïntegreerd, om applicaties in Macromedia Flash Player te verbinden met server-side business logica en gegevens. Dat laat hen toe rich-internettoepassingen te creëren, die de reactiesnelheid en de functionaliteit van client/server applicaties combineren met de reikwijdte en de lage uitrollingskosten van het Internet.

JRun 4 doorstond met succes de uitgebreide J2EE test suite van Sun Microsystems en verkreeg het certificaat J2EE 1.3 compatibele brand van Sun. JRun 4 implementeert de nieuwste Java 2 APIs, met onder meer JavaServer PagesÔ (JSPÔ) specification 1.2, Java Servlet 2.3, Enterprise JavaBeans (EJBÔ) specification 2.0, Java Message Service (JMS) 1.0.2, Java Transaction API (JTA) 1.0, Java Authentication and Authorization Service (JAAS) 1.0, J2EE Connector Architecture (JCA) 1.0, Java API for XML Parsing (JAXP) 1.1, JavaMailÔ 1.2 en JDBCÔ 2.0.

PRIJS EN BESCHIKBAARHEID
Macromedia JRun 4 kost 1.079 euro per processor voor nieuwe gebruikers en 599 euro voor upgrades. Gebruikers kunnen het product nu reeds downloaden van de Macromedia Online Store (https://www.macromedia.com/store/). Er is tevens een gratis editie voor ontwikkelaars beschikbaar met beperkte uitrollingscapaciteiten. Vanaf 17 mei is het product verkrijgbaar.

MACROMEDIA
Macromedia (www.macromedia.com) helpt miljoenen designers en ontwikkelaars doeltreffende gebruikersbelevingen te creëren over de breedst mogelijke waaier van platformen en toestellen. Via een open en geïntegreerde familie van client-, tool- en servertechnologieën geeft Macromedia vorm aan een nieuwe generatie van rich-internettoepassingen die de internetbeleving radicaal zullen verbeteren.

###
Copyright 2002 Macromedia, Inc. Alle rechten voorbehouden. Macromedia, het Macromedia logo, JRun en Macromedia Flash zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Macromedia, Inc., die geregistreerd kunnen zijn in de Verenigde Staten of andere landen. Java, Jini, J2EE, EJB, JSP, Java Servlet en alle Java en Jini-merken zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Sun Microsystems, Inc. in de V.S. en andere landen. Andere namen van producten of services die hier worden vermeld, zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

For further information about Macromedia: https://www.macromedia.com Macromedia - Wim Muijsert Leads United - Jacqueline Schakenraad Tel.: +31 (0)30 750 40 84 Tel : +32 (0)3 466 01 88 E-mail: wmuijsert@macromedia.com E-mail: jacqueline.schakenraad@leadsunited.com

Deel: ' Macromedia lanceert j2ee compatibele platform '
Lees ook