Gemeente Hoorn

Nieuws

MAGAZINE OVER OPEN MONUMENTENDAG
In het weekend van 8 en 9 september vindt de Open Monumentendag plaats. Bij de voorlichtingsbalie van de afdeling Communicatie in het stadhuis is gratis het magazine van de landelijke Stichting Open Monumentendag verkrijgbaar. Het thema van deze vijftiende Open Monumentendag, Huis en haard, is gericht op het wonen. Het thema voert terug op de kern van het wonen, het interieur. Sfeer en beeld van het wonen van toen komen ruimschoots aan bod. Naast de top-100 van best bewaarde interieurs in Nederland, biedt het magazine de dagprogrammas van 350 gemeenten en nog heel veel meer. Open Monumentendag wordt jaarlijks bezocht door circa 800.000 bezoekers.

HOORN
Natuurlijk doet Hoorn mee aan de Open Monumentendag. Lang voordat het tot een en landelijke dag kwam, werd in Hoorn al de Binnenstadsdag gehouden. In Hoorn wordt de Open Monumentendag op zaterdag 8 september gehouden. De voorpret begint al op vrijdag 7 september. Dan start in het Westfries Museum een expositie over wonen. De gasten wandelen vervolgens naar het Museum van de Twintigste Eeuw, waar, in de dependance aan de Appelhaven, een tentoonstelling start over 100 jaar wonen in Nederland.
Tijdens de Open Monumentendag is in het Westfries Museum een tentoonstelling te zien van de panden van Hendrick de Keyser. De Stichting Oude Muziek Nu zorgt op Open Monumentendag voor de muzikale omlijsting. Te bezichtigen interieurs zijn onder meer: Huize Merens, de Mariatoren, een boerderij in Oosterblokker en de stellingmolen De Krijgsman.terug

Deel: ' Magazine over Open Monumentendag in Hoorn '
Lees ook