Magma IT Solutions realiseert gentegreerd informatiesysteem azM


Nieuw ERP systeem voor azM

GELEEN, 20090220 -- Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) heeft begin januari de eerste fase afgesloten van een project dat moet leiden tot een volledig vernieuwde gentegreerde informatievoorziening voor het totale bedrijf. Die eerste fase omvat onder andere een gentegreerd informatiesysteem (ERP) ter ondersteuning van de tertiaire processen binnen de azM organisatie, zoals inkoop, logistiek, financin, controlling, personeel & organisatie, salarisverwerking en het facilitair bedrijf. Het azM is een van de weinige ziekenhuizen in Nederland dat over de gehele breedte van de tertiaire processen een ERP-systeem heeft ingevoerd.

Ruim 800 medewerkers maken dagelijks gebruik van het nieuwe systeem. Om een en ander in goede banen te leiden zijn de gebruikers via opleidingen wegwijs gemaakt in het nieuwe informatiesysteem. De medewerkers beschouwen de nieuwste technologie als een meerwaarde voor hun functioneren. De implementatie van het ERP systeem heeft exact 18 maanden geduurd en is geheel volgens planning succesvol afgerond. In de komende maanden worden vervolgprojecten opgestart gericht op ondersteuning van zorgprocessen.
De software voor het ERP systeem is geleverd door SAP Nederland en Magma IT Solutions heeft het systeem gemplementeerd.
Efficinter werken, het slechts eenmaal invoeren van gegevens, volledige integratie over de ERP modules en het voorkomen van fouten waren de voornaamste doelstellingen bij de invoering van dit systeem. De invoering van het nieuwe systeem is ook aangegrepen om alle bedrijfsprocessen te heroverwegen en waar gewenst aan te passen. Bovendien is rekening gehouden met het verder uitbouwen van een Regionaal Distributie Centrum waarin het Atrium Medisch Centrum in Heerlen, Orbis Medisch en Zorgconcern in Sittard en het azM in Maastricht gezamenlijk logistieke functies gaan invullen. Bij de realisatie van het project heeft Magma IT Solutions de door haar zelf ontwikkelde projectmethodiek met bijbehorende templates, documentatiestandaards en SAP consultancy ervaring ingebracht. Het management van azM is positief over de werkwijze en bijdrage van Magma IT Solutions : "Commitment, kennis, ervaring en positieve instelling van onze implementatiepartner hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de succesvolle realisatie van dit omvangrijke project."

Over Magma IT Solutions
Sinds de oprichting in 1997 heeft Magma IT Solutions zich gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van SAP ERP oplossingen bij grote en middelgrote ondernemingen. Tweehonderd medewerkers geven dagelijks gestalte aan de werkwijze van Magma IT Solutions. Focusgebieden zijn: SAP ERP Financials, SAP Logistics, SAP HCM, SAP Patient Management, SAP Business Intelligence, SAP Techniek en SAP Beheer. Daarnaast zijn er duidelijke keuzes gemaakt voor de branches onderwijs, retail en healthcare. Sinds de oprichting is ieder jaar een gezonde omzet-, personeels- en winstgroei gerealiseerd en deze lijn zet zich onverkort door. Magma heeft kantoren in Geleen, Den Bosch, Capelle aan den IJssel en Apeldoorn. Voor meer informatie over Magma IT Solutions ga naar: www.magma-it.nl


Deel: ' Magma IT Solutions realiseert gentegreerd informatiesysteem azM '
Lees ook