Magnus Holding NV

Magnus en PSINet samen in ERP-hosting

Magnus en PSINet gaan samenwerken om te voorzien in veilige, betrouwbare en kostenefficiënte ERP-hosting. De samenwerking zorgt voor bundeling van de kennis en voorzieningen van PSINet op het gebied van hosting, connectivity en security met de technische en functionele SAP-kennis van Magnus. De geboden dienstverlening is vooral interessant voor bedrijven die de continuïteit en functionaliteit van hun ERP-systeem willen garanderen of verbeteren en beveiligingsaspecten zwaar laten meewegen bij hun keuze voor een externe hosting-partner.

Magnus en PSINet signaleren een groeiende vraag naar ERP-hosting. Bedrijven stellen steeds hogere kwaliteitseisen aan IT-faciliteiten, -verbindingen en
-medewerkers. De toenemende belangstelling voor geheel of gedeeltelijk uitbesteden van ERP-systemen is mede verklaarbaar door het feit dat gezocht wordt naar mogelijkheden om het rendement van het werkkapitaal te verbeteren, het bedrijfsrisico te minimaliseren, efficiënter te werken en waar mogelijk de kosten te verlagen. De hosting services van Magnus en PSINet spelen hierop in door het bieden van betrouwbaarheid en continuïteit van ERP-systemen en hoogstaande service- en beheerdiensten tegen vaste kosten.

Omdat ERP-systemen bedrijfskritisch zijn, moeten zowel het beheer, de hosting-oplossing als de beveiliging van het hoogste niveau zijn. PSINet beschikt over gespecialiseerde hosting centers, een geavanceerd eigen netwerk en ruime ervaring op het gebied van IP-security. PSINet kan Magnus' expertise op het gebied van SAP-systemen en -beheer daarom aanvullen met alle overige essentiële zaken. Volgens Matthijs Erwich, Directeur van Magnus Systems Support, bracht deze overweging Magnus ertoe om de nieuwe dienst in samenwerking met PSINet aan te bieden. 'Vaak bieden IT-bedrijven hosting-diensten aan om hun eigen overcapaciteit te exploiteren. Dit is voor ons geen optie, omdat wij de kwaliteit van de totale hosting services willen garanderen.'

PSINet zocht op haar beurt naar een SAP-specialist voor Nederland. Hoewel alle faciliteiten, procedures en diensten van PSINet zijn ontworpen voor bedrijfskritische processen, is PSINet geen applicatiespecialist, zo stelt algemeen directeur Ron Happel. Om klanten een volledige en kwalitatieve oplossing voor ERP-hosting te kunnen bieden, acht PSINet de samenwerking met Magnus van essentieel belang.

PSINet
PSINet Nederland is een volledige dochter van PSINet Europa met het hoofdkantoor gevestigd in Genève, Zwitserland. PSINet werd in 1989 opgericht in Amerika en was daarmee de allereerste commerciële Internet Service Provider (ISP). PSINet startte in 1997 in Europa en is één van de weinige ISP's die connectivity, hosting, security en managed services/outsourcing volledig integreert tot een eindoplossing. PSINet Europa heeft 600 werknemers in dienst, beheert een eigen geavanceerd IP-netwerk in 12 landen en exploiteert vijf gespecialiseerde hosting centers. PSINet is te vinden op www.psinet.nl.

Magnus
Magnus assisteert ondernemingen bij het verbeteren van de bedrijfsprestaties met behulp van IT. Hierbij gaat het om versterking van de positie van ondernemingen in hun waardeketen, creatie van nieuwe afzetmogelijkheden voor producten en diensten, verhoging van de klanttevredenheid en verbetering van bedrijfsprocessen. Magnus is Service Partner van SAP en Special Expertise Partner mySAP Business Intelligence en mySAP Supply Chain Management. Dit vanwege de diepgaande kennis van en ervaring met de betreffende oplossingen van het bedrijf. Naast het hoofdkantoor in Naarden heeft Magnus vestigingen in Bangkok, Brussel, Jakarta, Kuala Lumpur, Manilla en Singapore. Magnus telt ongeveer 500 medewerkers. Het management- en IT-consultingbedrijf werd in 1990 opgericht en is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie over Magnus vindt u op www.magnus.com.

Magnus - IT enabled business performance improvement Visit us at: https://www.magnus.com

Deel: ' Magnus en PSINet samen in ERP-hosting '
Lees ook