Magnus Holding NV

Magnus en Sofon gaan samenwerken

Magnus gaat samenwerken met Sofon, de Nederlandse ontwikkelaar van software voor productconfiguratie en offertegeneratie. De samenwerking brengt de ERP-kennis van Magnus en de 'Guided Selling Solutions' van Sofon samen. Allereerst heeft Magnus een interface ontwikkeld om Sofon-oplossingen optimaal te laten samenwerken met de ERP-oplossingen van SAP. De twee bedrijven verwachten al snel een eerste gezamenlijke project te kunnen aankondigen.

Fred Hermans, CEO van Magnus: 'Onze klanten zijn momenteel vooral geïnteresseerd in kleinere, tactische oplossingen waarmee ze hun bedrijfsprocessen - liefst zowel intern als naar de klant gericht - kunnen verbeteren en kosten besparen. Een belangrijke uitdaging is het vinden van de balans tussen het klantgericht functioneren en het beheersbaar houden van logistiek en productie. De software van Sofon zorgt bijvoorbeeld voor versnelling van het offerte- en ordertraject, verbetering van de afstemming tussen verkoop en werkvoorbereiding, en voor een optimale betrokkenheid van de binnen- en buitendienst bij de klant. Volgens Paul Kimmel, General Manager van Sofon, gaat het verbeteren van het verkoop- of serviceproces meestal gepaard met integratie met de bedrijfssystemen van de organisatie, of optimalisatie daarvan. 'Dit is precies waar de toegevoegde waarde van Magnus ligt.'

Sofon
Sofon (www.sofon.com) ontwikkelt en verkoopt 'guided selling solutions': software voor het stroomlijnen van het verkoopproces van complexe producten of diensten. De oplossingen van Sofon worden vooral gebruikt door middelgrote en grote ondernemingen in industrie, handel en dienstverlening zoals Philips Medical Systems, Douwe Egberts, GTI, Montis, Solvay Draka, Fri-Jado en Minkels. Het in 1998 opgerichte bedrijf is gevestigd in Eindhoven.

Magnus
Magnus (www.magnus.com) assisteert ondernemingen bij het structureel verbeteren van bedrijfsprestaties met behulp van IT. Hierbij gaat het om versterking van de positie van ondernemingen in hun waardeketen, verhoging van de klanttevredenheid, verbetering van in- en externe bedrijfsprocessen en kostenefficiënt systeembeheer. De in Naarden gevestigde IT-dienstverlener is opgericht in 1990 en sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam.

Magnus - IT enabled business performance improvement Visit us at: https://www.magnus.com

Deel: ' Magnus en Sofon gaan samenwerken '
Lees ook