Magnus Systems Support wordt SAP infrastructure partner

Naarden, 26 mei 1999

SAP Nederland B.V. heeft Magnus Systems Support
(MSS) benoemd tot authorized infrastructure partner. SAP verleent dit predikaat aan dienstverleners die hebben bewezen voldoende toegevoegde waarde aan SAP-infrastructuren te kunnen bieden. De autorisatie is een extra garantie voor klanten van de aanwezigheid van de juiste SAP- en infrastructuurkennis bij hun leverancier. Voor Magnus, al bijna tien jaar SAP consulting partner, betekent dit definitieve erkenning van haar full service concept. Dit bestaat uit op elkaar afgestemde componenten op het gebied van advies, implementatie, optimalisatie en beheer.

Groeiende vraag naar ERP-beheer

Magnus kan zich doen voorstaan op een track-record met ruim 200 geslaagde SAP-implementaties. Begin 1997 richtte het bedrijf werkmaatschappij MSS op voor functioneel en technisch beheer en kantoorautomatisering. MSS verzorgt tal van services, van call center-faciliteiten tot volledige exploitatie van SAP R/3-systemen. MSS-directeur Thijs Berden signaleert een groeiende belangstelling voor beheer van ERP-infrastructuren. ?Organisaties schaffen SAP R/3 aan om hun activiteiten beter op elkaar af te stemmen en de bedrijfsprocessen te verbeteren. Beheersbaarheid is steeds een belangrijk aandachtspunt.

Als het systeem eenmaal is ingevoerd, willen zij zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten en het verbeteren van de concurrentiekracht. Inschakeling van MSS garandeert continuïteit en kosteneffectiviteit van SAP-omgevingen, en het snel kunnen doorvoeren van verbeteringen en veranderingen, bijvoorbeeld op het gebied van e-commerce.?

Drempelverlagend

Volgens Berden werkt het full service concept van Magnus ook drempelverlagend voor kleinere organisaties, die overwegen SAP R/3 aan te schaffen. SAP wordt steeds aantrekkelijker voor het middensegment. Deze bedrijven zijn op hun hoede voor tegenvallende kosten, lange en zware implementatietrajecten en acceptatieproblemen bij gebruikers. ?Zij doen liefst zaken met een implementatiepartner die durft in te staan voor het - op tijd en binnen budget ? behalen van het afgesproken resultaat én voor probleemloos onderhoud van de eenmaal gerealiseerde oplossing. Voor hen is het aantrekken van mensen met SAP-beheerservaring vaak moeilijk en duur. MSS biedt de zekerheid dat zij op elk gewenst moment over hoogwaardige kennis en ervaring kunnen beschikken.?

SAP Authorized Infrastructure Partnership

SAP AG is marktleider op het gebied van ERP-oplossingen. Het bedrijf werd in 1972 opgericht door vijf systems engineers afkomstig van IBM en telt momenteel meer dan 18.000 werknemers. De software wordt wereldwijd ingezet door 9.000 ondernemingen in meer dan 80 landen. Criteria voor het SAP Authorized Infrastructure Partnership zijn onder andere: beschikken over 20 infrastructure consultants en 5 certified SAP consultants, adoptie van de ASAP-methode, ondersteuning van de quality audit AQUA en tenminste twee referenties.

Over Magnus Management Consultants

Magnus is als onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in het oplossen van vraagstukken op het gebied van beleid en besturing, organisatieontwikkeling en informatievoorziening. Toonaangevende bedrijven in diverse sectoren hebben Magnus ingeschakeld voor de verbetering van hun primaire processen. Magnus biedt haar expertise aan via specialisten vanuit lokale kantoren in de belangrijkste mondiale groeimarkten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Naarden. Daarnaast zijn er vestigingen in Atlanta, Bangkok, Brussel, Jakarta, Melbourne, Singapore en Kuala Lumpur. Bij Magnus werken ruim 350 consultants. Het adviesbureau is in 1990 opgericht en sinds 1998 genoteerd aan de AEX.

Meer informatie over Magnus vindt u op www.magnus.com.

Deel: ' Magnus Systems Support wordt SAP infrastructure partner '
Lees ook