Maharishi breidt verder in Europa uit


Vredesuniversiteiten en bewustzijnsgebaseerde educatie in alle landen

VLODROP, 20071112 -- De invloed van Maharishi op de wereldvrede krijgt in Europa een extra impuls door nieuwe Vredesuniversiteiten in Finland, Esland, Bulgarije, Belgi, Itali, Noord-Ierland, Engeland, Frankrijk, Denemarken en Schotland. Ook in Nederland wordt een Maharishi Vredesuniversiteit opgericht, terwijl er sinds afgelopen jaar al middelbaar onderwijs (havo/vwo) bestaat op basis van bewustzijnsgebaseerde of Vedische educatie.

Beroemdheden zetten zich in voor wereldvrede

De universiteiten in Finland, Estland en Bulgarije zijn deze week genaugureerd door de Amerikaanse filmmaker David Lynch (Twin Peaks, Eraserhead, Mulholland Drive, e.a.). David Lynch, die onlangs door de Franse president Nicolas Sarkozy tot Ridder in het Legioen van Eer werd geslagen voor genie en originaliteit, houdt zich al meer dan dertig jaar met Transcendente Meditatie bezig. Zijn Stichting de David Lynch Foundation for Conciousness-Based Education and World Peace ondersteunt wereldwijd initiatieven om het onderwijs te verbeteren met Transcendente Meditatie en heeft miljoenen dollars gedoneerd voor Transcendente Meditatie programma's op scholen in de VS en Latijns Amerika. "Er is veel support voor bewustzijnsgebaseerde educatie die studenten in staat stelt zich volledig te ontplooien waardoor ze een sterke invloed van vrede en veiligheid uitstralen", zegt David Lynch.

In Schotland is het de legendarische popartiest Donovan (wereldhits Mellow Yellow, Universal Soldier, Hurdy Gurdy Man en Atlantis) die zich inzet voor de vredesuniversiteit aldaar. De Schotse zanger/gitarist/schrijver beoefent Transcendente Meditatie al sinds de jaren zestig.

Ook in Nederland

In september 2006 was David Lynch in Amsterdam ter gelegenheid van de opening van de eerste vedische havo/vwo-scholen in on land. In Lelystad bestaat al meer dan 20 jaar een basisschool waar Transcendente Meditatie (TM) wordt beoefend met goede resultaten. Scholieren die TM beoefenen, ontwikkelen zich stabieler en worden intelligenter dan hun klasgenoten die niet mediteren. Dat komt doordat door de TM-meditatie niet-actieve hersendelen worden geactiveerd waardoor de leerlingen aantoonbaar groeien in onafhankelijkheid, een beter zelfbeeld, meer creativiteit en een groter moreel besef. "Zij stralen vreedzaamheid uit dat een enorm positief effect heeft op de omgeving", zegt top-ondernemer dr. Paul Gelderloos, die n van de initiatiefnemers is van het Vedische onderwijs in ons land. "Wij leiden jonge mensen op tot de nieuwe leiders van ons land."

Vredesopleiding

Voor leiderschap is niet alleen kennis nodig, maar moet je ook je eigen persoonlijkheid ontplooien. Naast kennis opdoen moet je ook de wereld binnenin jezelf perfect kennen en kunnen gebruiken. Gelderloos: "Deze zelfontplooiing wordt gedoceerd aan de nieuwe Maharishi-vredesopleidingen. In deze njarige opleiding wordt niet alleen universitaire kennis gedoceerd maar ook het bewustzijn van de cursist ontwikkeld, waardoor zij hun creatieve vermogens voluit ontplooien."

Er is vastgesteld dat TM een natuurlijke toestand van alerte rust opwekt die opgehoopte vermoeidheid en stress op een meer doeltreffende wijze opruimt dan andere ontspanningstechnieken. Dr. Gelderloos: "Transcendente Meditatie, die door Maharishi Mahesh Yogi in het westen is gentroduceerd, is bewezen beter voor het verminderen van angst, het verlagen van hoge bloeddruk, de groei naar zelfverwerkelijking en het vergroten van intelligentie. TM is de basis van de harmonische ontwikkeling van geest, lichaam, gedrag n omgeving."

Zie www.tm.nl en www.wereldvrede.nl/ / Einde persbericht


Deel: ' Maharishi breidt verder in Europa uit '
Lees ook