Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Mail Anywhere Studio: Wireless E-Mail en PIM toegang

Mail Anywhere Studio van iAnywhere Solutions geeft draadloze handhelds desktop functionaliteit en maakt het ICT-beheer aanzienlijk gemakkelijker.

Maarssen, juli 2002 - De Sybase-dochter iAnywhere Solutions introduceert Mail Anywhere Studio. Deze opvolger van iAnywhere's Mobile Mail geeft handheld apparatuur draadloos toegang tot e-mailsystemen en andere applicaties voor persoonlijk informatiemanagement (PIM) - zoals agenda's, actielijsten en contactinformatie - op een manier zoals die voorheen aan desktopsystemen was voorbehouden. Voor volledig actuele e-mail postbussen en PIM-bestanden is dus geen direct contact meer nodig tussen PDA en server of netwerk-PC.

Mail Anywhere Studio is productief in te zetten vanaf enkele tot en met een vrijwel onbegrensd aantal mobiele gebruikers. Een licentie van een compleet systeem voor vijf gebruikers kost bijvoorbeeld 617 euro, exclusief btw.

Mail Anywhere Studio is een gebruiksklaar software product waarmee toepassingen onder Lotus Notes, Microsoft Exchange en IMAP4 c.q. POP3 compatibele e-mailsystemen - of combinaties daarvan - op draadloze apparatuur beschikbaar worden gemaakt. Het product biedt directe, servergebaseerde datasynchronisatiefaciliteiten via draadloze netwerken, telefoonlijnen of andere bekabelde of draadloze communicatiekanalen. Die houden de gegevens op de handhelds automatisch actueel, ook als de verbinding tijdelijk niet beschikbaar is.

Geïntegreerd is een uitgebreid aantal beheertools, onder andere voor het op afstand configureren van de draadloze apparatuur. Mail Anywhere Studio voldoet bovendien volledig aan het 'always available' datasynchronisatieconcept van iAnywhere Solutions. Het is daarmee een logische aanvulling op het bestaande m-Business platform, waarmee iAnywhere Solutions een 'one stop' oplossing biedt voor alle mobiele bedrijfstoepassingen.

Mail Anywhere Studio bestaat uit server- en clientsoftware. Na installatie van de serversoftware (onder Windows NT 4, Windows 2000 of Windows XP) kan de clientsoftware draadloos naar de PDA's worden gedistribueerd. Met Mail Anywhere Admin en Mail Anywhere Monitor kunnen administratieve en technische beheertaken ? desgewenst op afstand - worden uitgevoerd. De module Mail Anywhere Proxy biedt de mogelijkheid om ook via andere wegen dan een modem direct met de server contact te leggen voor datasynchronisatie.

Mail Anywhere Studio is geschikt voor handhelds die onder besturing staan van Palm OS, Pocket PC, Windows CE of Symbian.

Van belang voor mobiele werkers zijn AutoDelivery - dat berichten van het zakelijke e-mailaccount automatisch doorzendt naar de juiste 'always on, always listening' apparatuur - zoals de Palm i705 - en de gebruikersprofielen, waarmee per soort netwerk waarop men op enig moment is aangesloten, kan worden ingesteld welke berichten wel of niet moeten worden gesynchroniseerd. Zo kunnen trage of dure verbindingen worden ontzien, terwijl de volledige synchronisatie weer plaatsvindt zodra men binnen het bereik van het bedrijfsnetwerk is. Met de nieuwe clientsoftware kunnen ook 'attachments' worden verzonden, ontvangen en bekeken en oproepen voor e-meetings worden ontvangen.

Ter ondersteuning van netwerkmanagers omvat Mail Anywhere Studio een volledig nieuw ontwikkeld beveiligingsmodel en de SQL Anywhere Studio Database. Het beveiligingsmodel voorziet in daadwerkelijk 'end-to-end' encryptie op basis van de 128-bits AES (Advanced Encryption Standard) technologie. De SQL Anywhere Studio Database is dé database om gebruikersinformatie en fouthistorie efficiënt in kleine apparatuur op te slaan. Bij het optreden van vooraf ingestelde gebeurtenissen kan daarvan automatisch melding worden gemaakt aan de systeembeheerder, die
- op basis van de opgeslagen historie van de handheld ? snel diagnose kan stellen.

De Amerikaanse levensverzekeraar Guardian is de eerste gebruiker van de combinatie van het m-Business platform en Mail Anywhere Studio. Door de buitendienstmedewerkers te voorzien van uitgebreide e-mailfaciliteiten kunnen tijdkritische berichten direct naar de mobiele apparatuur van de vertegenwoordigers worden verzonden, waarmee Guardian een aanzienlijk concurrentievoordeel realiseert. Phil Felice, als vice-president van Guardian verantwoordelijk voor het technologiebeleid van de maatschappij: "De combinatie van het m-Business platform en Mail Anywhere Studio stelde ons in staat in een recordtijd een compleet werkende pilot te ontwikkelen."

iAnywhere Solutions
iAnywhere Solutions - een dochteronderneming van Sybase - is een vooraanstaand leverancier van oplossingen voor draadloze en mobiele oplossingen voor m-Business die bedrijfsinformatie op iedere plaats en op ieder moment oegankelijk maken. Deze toepassingen zijn bij circa 10.000 klanten actief op meer dan zes miljoen - vaste en mobiele - werkplekken. De meer dan tien jaar ervaring op dit gebied maakt iAnywhere Solutions tot een 'one-stop-shop' voor zowel het ontwikkelen als het exploiteren van m-Business applicaties in essentiële markten zoals de financiële dienstverlening, de gezondheidszorg, bij (semi-) overheden en nutsbedrijven, in de logistieke dienstverlening en in detailhandelsketens. Meer informatie is te vinden op www.ianywhere.com

Voor meer informatie:
iAnywhere Solutions
Artie Jasperse
telefoon: 0346-558502
e-mail: artie.jasperse@ianywhere.com

of Presscom PR & Marketing B.V., telefoon 030-6051415, e-mail: L.T.vrugt@inter.NL.net

Meer informatie over iAnywhere Solutions is te vinden op www.ianywhere.com.

Zoekwoorden:

Deel: ' Mail Anywhere Studio biedt Wireless E-Mail en PIM toegang '
Lees ook