Makkumers Andries Smink en Chris Kooistra naar WK Eiwerpen


MAKKUM, Friesland, 20110602 -- De Makkumers Andries Smink, voormalig kampioen en recordhouder, en Chris Kooistra, de zeer getalenteerde outsider, zullen Nederland vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Eiwerpen, dat op 26 juni in het Engelse Swaton zal worden gehouden. Gezien de resultaten in het verleden is het bepaald niet ondenkbaar, dat zij hoge ogen gaan gooien.

            Smink en Kooistra hebben er zin in. “Het is natuurlijk leuk om in Makkum de beste te zijn, maar we hebben geen idee waar we internationaal staan. De uitzending namens Nederland biedt daar een mogelijkheid toe,” aldus Andries Smink. De afstanden, die hij en zijn vaste partner Bauke-Jetze Smink al hebben gerealiseerd, vallen in ieder geval niet uit de toon bij de prestaties van de Britse deelnemers in voorgaande jaren.

            Smink en Kooistra zullen in Engeland worden vergezeld door hun coach Willem Rienstra. Jacques Hoogenboom, de secretaris van de Stichting Open NK Eiwerpen, zal als chef de mission optreden. De Nederlandse delegatie is in Swaton op uitnodiging van voorzitter Andrew Dunlop van de World Egg Throwing Federation.

            Als het team op 27 juni zal zijn teruggekeerd in Makkum, hebben zij nog een kleine twee weken voordat het Open Nederlands Kampioenschap zal worden gehouden. Vanzelfsprekend zullen beiden ook daar acte de présence geven. Op 9 juli is de Markt in Makkum het strijdtoneel van dit evenement, dat in vier disciplines wordt gespeeld: het traditionele afstandwerpen, eistafette, Russisch Ei Roulette en trebuchet. Om de wedstrijden in het traditionele afstandwerpen, eistafette, Russisch Ei Roulette en trebuchet volgens alle regels te laten verlopen zal voorzitter Andrew Dunlop van de World Egg Throwing Federation als chief umpire optreden. Tevens zal een Brits team deelnemen aan het trebuchet-werpen

       Inschrijving voor het Open NK is nog mogelijk via de site www.eiwerpen.nl.


Deel: ' Makkumers Andries Smink en Chris Kooistra naar WK Eiwerpen '
Lees ook