Mala Pinta brengt de eerste Nederlandse tango-orkest cd uit


Utrecht, 20160126 -- Op 29 januari 2016 presenteert Orquesta Típica Mala Pinta haar cd “Sencillo” tijdens een concert in RASA, Pauwstraat 13a in Utrecht. Het is de eerste keer dat een Nederlands tango-orkest van deze omvang (tien muzikanten) een album maakt. Op de cd staan dertien nieuwe traditionele tango’s van de Haagse bandoneonist en componist Gerard van Duinen.

Mala Pinta is een traditioneel tango-orkest met drie bandoneons, vijf strijkers, piano en contrabas. Het orkest speelt nieuwe muziek, geïnspireerd door de energieke en rauwe dansbare tango uit de jaren ’40.
“Het Orquesta Típica is een lost art”, zegt orkestleider Gerard van Duinen. “Ook in Argentinië zijn de grote orkesten verdwenen omdat het te duur was zoveel muzikanten te betalen. Maar de dynamische kracht en de scherpe ritmiek van tien tangomuzikanten zijn onweerstaanbaar.”

De cd heet Sencillo: “simpel”, maar ook “oprecht”. Het album bevat dertien nieuwe nummers in traditionele tangostijlen. De cd kwam tot stand via crowdfunding, en is uitgebracht in eigen beheer (tangocd.nl). De release vindt plaats op 29 januari 2016 tijdens een concert in het Utrechtse wereldmuziektheater RASA.


Deel: ' Mala Pinta brengt eerste Nederlandse tango-orkest cd uit '
Lees ook