Mallorca beëindigt stierenvechten


UTRECHT, 20151112 -- De autoriteiten van Mallorca hebben zichzelf en het eiland tegen het stierenvechten verklaard. Dit is gebeurd dankzij de campagne ‘Mallorca Sense Sang’ (Mallorca zonder bloed), een campagne van de Nederlandse en internationale organisatie CAS International samen met de Spaanse organisatie AnimaNaturalis. Deze uitspraak kwam na een stemming met 20 stemmen vóór van de politieke partijen Podemos, Més per Mallorca, PI en PSIB, 8 tegenstemmen van de PP en 2 onthoudingen.

"Geweldig nieuws juist nu de Europese ministers zich morgen moeten uitspreken over de landbouwsubsidies," aldus Marius Kolff, directeur van CAS International, "de begroting hiervoor werd onlangs verworpen door het Europarlement omdat er verborgen subsidies aan het stierenvechten in zitten. Hopelijk helpt dit de ministerraad om een verstandig besluit te nemen en het advies van de meerderheid in het Europarlement te volgen. Wij zijn erg blij met dit grote succes: Mallorca is een voorbeeld voor andere regio's en deelstaten in Spanje, maar ook daarbuiten, waar wij blijven werken om de gruwelpraktijken te beëindigen."

Tot nu toe hebben zich dankzij onze campagne meer dan de helft van alle gemeenten zich stierenvechtvrij. Eerder dit jaar kregen we het al voor elkaar dat ook Palma de Mallorca, de hoofdstad van de eilandengroep, zich uitsprak tegen het stierenvechten. De volgende stap is de gehele eilandengroep waar Mallorca toe behoort, de Balearen, stierenvechtvrij te laten verklaren. Met zo een verbod zouden de Balearen de derde deelstaat in Spanje worden waar geen stierengevechten meer mogen plaatsvinden.


Deel: ' Mallorca beëindigt stierenvechten '
Lees ook