Politie Gelderland-Zuid

 Datum 1 februari 2004                              Van / afdeling Communicatie          

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Man aangehouden met kruisboog

Vrijdagmiddag is een 40-jarige Nijmegenaar aangehouden op het moment dat hij de achtertuin van een woning wilde verlaten. Surveillerende agenten op de mountainbike zagen de hen bekende verdachte lopen met een plastic tas. Toen zij de man aanspraken troffen zij in de tas een kruisboog aan. De verdacht is aangehouden voor het bij zich dragen van een verboden kruisboog. Het wapen is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt voor de Wet Wapens en Munitie.


Aanhouding na mishandeling

Vrijdagmiddag is een 16-jarige jongen uit Nijmegen aangehouden voor mishandeling van een 15-jarige schoolgenoot. Doordat enkele vrienden van beide jongens zich ermee wilden bemoeien, ontstond een vechtpartij op het schoolplein. De 15-jarige heeft aangifte gedaan. Tegen de 16-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Beledigend en onder invloed
Een 34-jarige Nijmegenaar is zaterdagnacht aangehouden op de Smetiusstraat voor belediging van agenten. Agenten zagen de man naar een personenauto lopen waarbij duidelijk was dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Toen de man in de auto plaatsnam op de bestuurdersplaats, spraken agenten de man aan om hem te beletten te gaan rijden. Hierop begon de man tegen de agenten te schelden. Hij liet zich daarbij beledigend uit, duidelijk hoorbaar voor omstanders. De man is hierop aangehouden


Aangehouden voor verboden bezit


Een 39-jarige Nijmegenaar is aangehouden op de Wijchenseweg voor het bezit van enkele xtc-tabletten. Medewerkers van een horecagelegenheid droegen de verdachte over aan agenten. De drugs zijn in beslaggenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Een 25-jarige Nijmegenaar is vrijdagavond aangehouden op het Joris Ivensplein voor bezit van drugs. Agenten controleerden de man in het kader van de Opiumwet en troffen in zijn kleding de drugs aan. De drugs zijn in beslaggenomen.
Een 20-jarige vrouw uit Vierlingsbeek heeft zaterdagnacht op de Wijchenseweg een proces-verbaal gekregen voor de Wet Wapens en Munitie. De vrouw had een CS-gasbuisje bij zich in een horecagelegenheid aldaar. Door medewerkers van de horecagelegenheid werd zij aan de politie overgedragen. De vrouw heeft een boete gekregen van 220 euro.


Na aantreffen wapen aangehouden

Vier mannen uit Groesbeek, variërend in leeftijd van 18 tot 27 jaar, zijn zaterdagnacht aangehouden op de Agricoplaats. De mannen hielden zich verdacht op in een personenauto rond het universiteitsterrein. Toen agenten de mannen aanspraken en in de auto mochten kijken, troffen zij in de auto een vuurwapen en patronen aan. Hierop zijn de mannen aangehouden. Het wapen is in beslag genomen. Na verhoor zijn de drie medepassagiers heengezonden, de 19-jarige eigenaar van het wapen wordt nader gehoord.


Na vernieling ruit aangehouden

Drie mannen uit Wijchen zijn zaterdagnacht aangehouden voor het vernielen van een ruit aan de Waalkade. De mannen, 18-,20- en 23-jaar oud, hadden de ruit van een horecagelegenheid ingegooid en weggelopen. Dit was gezien door getuigen, die hierop de politie hadden gebeld. De politie trof de mannen aan op de Grotestraat, waar zij zijn aangehouden.

Aangehouden na bedreigen horecaondernemer

Een 22-jarige man uit Niftrik is zaterdagnacht aangehouden op de Koningstraat nadat hij een portier had bedreigd. De verdachte verklaarde dat hij bij het verlaten van het café zijn jas vergeten was. Toen hij weer naar binnen wilde, werd hem de toegang ontzegd. De verdachte verklaarde dat hij door de drank, zich niet meer kon herinneren wat hij tegen de portier gezegd heeft. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Woninginbraak

Vrijdagavond is ingebroken aan de Weurtseweg door een ruit te verbreken. Weggenomen zijn een tv en geluidsapparatuur.

Vrijdagnacht is ingebroken aan de Doddendaal door een slot te forceren. Het is nog onbekend of er goederen zijn weggenomen.

Instabiele fiets
Een 74-jarige Nijmeegse fietsster kwam zaterdagmiddag op de Graafseweg ten val, nadat zij met enkele zware tassen aan het stuur in onbalans raakte. De vrouw liep door de val een hoofdwond op en is voor haar letsel vervoerd naar het Radboudziekenhuis.

Stormschade

In de gehele regio zijn gedurende het weekend diverse bomen omgevallen als gevolg van de weersomstandigheden. In verband met de werkzaamheden die dit met zich meebracht voor zowel de brandweer als politie zijn hierover geen aantallen te geven.


District Tweestromenland


Druten - aangehouden na spugen naar agent

Zaterdagmiddag hebben agenten een 54-jarige vrouw uit Druten aangehouden in haar woning, nadat zij een agent in het gezicht had gespuugd. De politie was naar de woning gegaan in het kader van een bemiddeling. Toen de vrouw met diverse huisraad begon te gooien grepen de agenten haar vast om te voorkomen dat zowel de vrouw als familieleden gewond zouden raken. Hierop spuugde de vrouw een van de agenten in het gezicht.


Groesbeek - aanhouding na diefstal tas

Zaterdagnacht zijn in een horecagelegenheid aan de Herwendaalseweg twee vrouwen aangehouden voor diefstal van een handtas me mobiele telefoon en geld. Het 17-jarige meisje is afkomstig uit Mariahout, haar 20-jarige vriendin uit Helmond. De 21-jarige aangeefster verklaarde dat tijdens het dansen, haar handtas door beide dames was weggenomen. Dit was gezien door een getuige waarna de vrouwen door medewerkers zijn aangehouden en overgedragen aan de politie. In een van de tassen van beide vrouwen werd de telefoon aangetroffen.


District De Waarden


Zaltbommel - Man aangehouden met boksbeugel

Een 21 -jarige man uit 's-Hertogenbosch is zaterdagochtend op de Oude Stationsweg aangehouden voor het in bezit hebben van een boksbeugel. De politie had even daarvoor de melding gekregen dat er een overval had plaatsgevonden op een NS-station in Houten. Het vermoeden bestond daar, dat de verdachten op hun vlucht, mogelijk de trein richting Tiel hadden genomen. Omdat een deel van deze trein richting Geldermalsen was gereden, gingen agenten kijken op het station in Zaltbommel. Gelijktijdig met dit onderzoek kregen agenten de melding dat zich in Zaltbommel een treinstel stilstond met een slecht verlicht compartiment waarin zich meerdere mensen bevonden. Medewerkers van de trein vertrouwden dit niet. Hierop zijn de agenten het treinstel ingegaan. Uit veiligheidsoverweging zijn de inzittenden gefouilleerd. Bij een passagier trof de politie een boksbeugel en enkele drugscapsules aan De verdachte is vervolgens aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. De overige passagiers konden hun weg vervolgen. De 21-jarige is na het afleggen van een verklaring over het drugs en wapenbezit heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Culemborg - tasjesroven

Vrijdagavond omstreeks 19.00 uur is geprobeerd een 56-jarige vrouw van haar linnen tas

te beroven. De vrouw fietste over de Heimanslaan ter hoogte van de Prins Willem Alexanderschool toen een onbekende jongen haar op de fiets passeerde. Hierbij greep de jongen aan de linnentas en trok eraan. Doordat de vrouw de hengsels enkele malen om haar arm had gedraaid kon de jongen de tas niet meenemen, maar kwam de vrouw ten val.
Hierbij raakte ze licht gewond aan haar been. De jongen keek nog om en fietste vervolgens via het trottoir in de richting van Eikvaren. Een onbekend gebleven vrouw die vermoedelijk het incident zag gebeuren, heeft de vrouw helpen opstaan. De politie onderzoekt deze poging tot tasjesroof en wil in contact komen met deze onbekende vrouw of andere mensen die mogelijk iets gezien hebben rond dit tijdstip, in de omgeving van de Prins Willem Alexanderschool.


Diezelfde avond omstreeks 20.00 uur liep een 48-jarige vrouw vanaf het station in de richting van de school aan de Schoolhof Oost. Toen de vrouw over het schoolplein liep, benaderde een onbekende jongen haar op de fiets van achteren. De vrouw droeg een handtas bij zich en ook deze keer probeerde de onbekende jongen de tas vast te grijpen. De vrouw trok hierop haar handtas terug en riep dat de dader niet haar tas moest pakken. Hierop pakte de jongen de tas weer vast en gaf gelijktijdig de vrouw een stomp op haar oog waardoor zij ten val kwam. Hierna fietste de jongen met de handtas van de vrouw weg in de richting van de Hoge Akker. Door de klap liep de vrouw letsel op in haar gezicht, hand en rug. Ook in dit onderzoek is de politie op zoek naar mensen die mogelijke iets gezien hebben rond dit tijdstip in de omgeving van de Schoolhof Oost. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met politieteam Culemborg dat te bereiken is via het algemeen politienummer 0900-88 44. Tijdens kantooruren kun u ook terecht op het politiebureau aan de Triosingel 34.

Openingtijden bureau Culemborg
De openingstijden van het bezoekadres van politieteam Culemborg zijn met ingang van 1 februari veranderd. Voortaan kunt u (in plaats van 08.00 uur) vanaf 09.00 uur terecht aan de Triosingel 34. De openingtijden van politiebureaus in de regio Gelderland-Zuid kunt u ook vinden via de internetpagina www.politie.nl.

Hedel - Twee aanhoudingen na verkeersagressie
Een 42-jarige man uit Aalst en een 39-jarige man uit Hedel zijn vrijdagnacht aangehouden voor agressief gedrag naar een medeweggebruiker. Een 22-jarige man reed in een bedrijfsauto in Hedel toen hij een andere personenauto passeerde. Even later haalde deze personenauto met de twee verdachten daarin, de 22-jarige bestuurder in en werd de 22-jarige de weg afgesneden en tot stilstand gebracht. Hierop kwamen beide inzittenden op de 22-jarige aangever toegelopen en begonnen op diens auto te slaan. Hierop openden de aangever het raampje om de mannen aan te spreken. Hij werd vervolgens in zijn gezicht geslagen door een van de verdachten. Nadat beide mannen weer ingestapt waren, heeft de aangever de politie gebeld. Even later konden beide mannen werden aangehouden, beiden bekenden zich schuldig te hebben gemaakt aan de openlijke geweldpleging. Proces-verbaal wordt tegen hen opgemaakt.

Enspijk - ongeval met veel gewonden
Zaterdag omstreeks 19.10 uur reed een Renault Espace met 7 inzittenden, allen afkomstig uit Veghel en in de leeftijd van 21 tot 23 jaar, over de provincialeweg N327. De bestuurder van deze Espace wilde op de kruising met de oprit naar de A2 (richting Utrecht) de oprit inrijden. Vermoedelijk verleende de bestuurder hierbij geen voorrang aan een op dezelfde weg, tegemoet komende Range Rover. Deze Range Rover raakte de afbuigende auto in de flank, waardoor de Espace is gaan tollen. Daarbij is een Renault Laguna, die stond te wachten op de afrit van de A2 naar de N327, geraakt. Alle inzittenden van de Espace raakten gewond, waarvan zes zwaargewond. De slachtoffers zijn naar de intensive-care van diverse ziekenhuizen in de directe omgeving gebracht. De inzittenden van de twee andere voertuigen zijn ongedeerd gebleven. Bij dit ongeval zijn twee traumateams en zes ambulances, de brandweer en diverse politieagenten ingezet. Het verkeer van en naar de A2 is enige tijd gestemd geweest. De afdeling Verkeersongevallen analyse van bureau Verkeerstaken heeft het ongeval in onderzoek.

Beesd - aanhoudingen na openlijke geweldpleging
Zaterdagnacht zijn A2 ter hoogte van Beesd twee mannen uit utrecht en Nieuwegein aangehouden als verdacht van zware mishandeling. Beide mannen, van 19- en 23 jaar, waren betrokken bij een vechtpartij in een horecagelegenheid in Beesd, waarbij een 18-jarige man uit Deil was gestoken met een kapot glas. Daarop zijn beide mannen in een auto gestapt en weggereden. Toen agenten de bestuurder lieten stoppen, bleek dat zijn kleding bloedvlekken bevatte. De 23-jarige bestuurder bekende gevochten en gestoken te hebben. Hierop zijn beide verdachten aangehouden. De aangever is voor zijn verwondingen naar het ziekenhuis gegaan.

Tiel - Aanhouding na vernieling

Een 16- en drie 18-jarige mannen uit Tiel zijn vrijdagavond aangehouden voor vernieling van enkele geparkeerde auto's op de Westluidensestraat. Een getuige had gezien dat over een personenauto werd gelopen. Een van de 18-jarige bekende na zijn aanhouding, dat hij zich hieraan had schuldig gemaakt. Na verhoor zijn de mannen weer heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt tegen deze 18-jarige.

Culemborg - Aanhouding na beledigen 'fietslamp'
Naar aanleiding van een melding dat jongeren een telefooncel vernielden op het Stationsplein, spraken agenten op de mountainbike een 17-jarige jongen uit Culemborg aan. In de aanwezigheid van zijn leeftijdgenoten, beledigde de 17-jarige vervolgens de agenten. Toen hij hierop werd aangehouden, verklaarde de jongen tegen zijn fietslamp te hebben gesproken. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Tiel - aangehouden voor doorrijden na aanrijding

Zaterdagnacht zijn een 20-jarige vrouw uit Tiel en 22-jarige man uit Rotterdam aangehouden nadat zij waren doorgereden na een aanrijding op de Professor Einthovenlaan. Agenten troffen de auto met beide inzittenden aan op de Boerhavenlaan. De eigenaresse van de auto verklaarde dat de auto even daarvoor kuren vertoond had en vanaf de parkeerplaats weggerold was. De vrouw verklaarde de veroorzaakte schade te willen vergoeden.
Na verhoor zijn beiden heengezonden.

Dodewaard - woningbraak

Vrijdag is ingebroken aan de Waalbandijk door verbreking van het slot van een toegangsdeur. Rondom de sloten bevond zich geen stalen sluitkom wat openbreken bemoeilijkt. Weggenomen zijn ene scanner en computer.


Blik op veilig

Snelheidscontrole op

 Plaats Straat  Tijd  MaximumVoertAantaHoogst           uigenl gemete         snelhei  bekeun           d   rd snelhe              id  Nijmegen, Nieuweweg 15.00-16.45 50  1150 60 94  30/1              Nijmegen Scheidingsweg11.35-14.00 50  2007 41 74  ,30/1              Nijmegen, St   20.00-22.15 50  1108 75 87  30/1  Annastraat          Nijmegen, Hatertseweg 18.15-22.15 50  2215 91 71  30/1              

Radarverklikker

Een 45-jarige Nijmegenaar is vrijdagmiddag in zijn woonplaats bekeurd voor het voeren van een radarverklikker. De bestuurder reed op de Nieuwe Dukenburgseweg toen agenten de verboden detector zagen. De radarverklikker is in beslag genomen.


Rijbewijs ingevorderd na hoge snelheid

Een 57-jarige bestuurder uit Arnhem is vrijdagavond zijn rijbewijs kwijt geraakt nadat agenten tijdens het controleren van de snelheid135 km/u op hun teller zagen staan. De bestuurder reed over de A15 bij Ochten toen agenten merkten dat de auto snelheden van tussen de 150-160 km/u haalde. Bij een wegversmalling rond knooppunt Deil, reed de verdachte 135 km/u waar een wettelijk maximum van 70 km/u is toegestaan. Na de staandehouding, is het rijbewijs van de bestuurder door agenten ingevorderd. De bestuurder ontkende de gemeten snelheid te hebben gereden.


Bromfietser geflitst

Een 18-jarige Nijmegenaar is vrijdagavond op de Hatertseweg aangehouden voor het rijden onder invloed. De man passeerde de radarauto op zijn bromfiets met een snelheid van 58 km/u en werd daardoor gefotografeerd. De maximumsnelheid voor bromfietsers bedraagt 30 km/u binnen de bebouwde kom. Toen de bromfietser even later de politieambtenaar aansprak rook deze een alcohollucht bij de bromfietser. Nadat collega's de bestuurder lieten blazen bleek de man teveel gedronken te hebben. Hij heeft een proces-verbaal en een rijverbod voor een uur aangezegd gekregen.Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --


Deel: ' Man aangehouden met kruisboog '
Lees ook