Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-09-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.45 uur
Man aangehouden voor geluidshinder

IJSSELSTEIN Op maandag 17 september is een man voor het veroorzaken van geluidsoverlast aangehouden.

Rond zeven uur in de avond kreeg de politie de melding dat een bewoner van een woning op de Castor voor veel geluidsoverlast zorgde. Op het betreffende adres had de bewoner dit jaar al meerdere malen voor geluidsoverlast gezorgd, daarbij was door de politie zijn geluidsapparatuur in beslag genomen.

Toen de politiemensen de centrale hal inliepen, hoorden zij al zeer harde muziek. Op aanbellen en hard kloppen op zijn voordeur reageerde de betrokken bewoner niet. Toen een politieman in de centrale entree bij de intercom aanbelde, deed de bewoner de muziek uit. Opnieuw gingen de politieagenten naar de voordeur van de woning, weer deed de bewoner niet open. Gezien het feit dat de geluidsoverlast dit jaar al meerdere keren was voorgekomen, werd de voordeur van de woning door de politie opengebroken. De 50-jarige bewoner werd aangehouden en zijn geluidsapparatuur werd in beslag genomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN Op maandag 17 september heeft de politie een snelheidscontrole gehouden.

De controle vond tussen kwart over twee en vier uur in de middag op de Hollandhaven plaats. Van de 1185 gecontroleerde voertuigen, reden 140 bestuurders harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/u.

Fietsster door auto aangereden

NIEUWEGEIN Op maandag 17 september is een fietsster door een auto aangereden en daarbij gewond geraakt.

Rond zeven uur in de ochtend reed een 49-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Hildokropstraat, komende uit de richting van de Prof. Dr. Hesselaan en gaande in de richting van de Richterslaan. Op de kruising met de Sluyterslaan zag de automobilist een van links komende 28-jarige fietsster uit Nieuwegein over het hoofd en verleende haar geen voorrang. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de fietsster viel en op haar achterhoofd terecht kwam. Zij is per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis gebracht. Nadat daar de hoofdwond was gehecht, mocht de vrouw naar huis.

Deel: ' Man aangehouden voor geluidshinder in IJsselstein '
Lees ook