Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-09-2001

Politieberichten districten Stad Utrecht, 09.30 uur
Man bijt agent

UTRECHT - Een 18-jarige man uit Tilburg werd zondagochtend om half acht aangehouden op de Vleutensebrug. Agenten volgden de auto die niet verzekerd was en eveneens niet APK gekeurd. Toen de agenten de man aanspraken, roken zij een alcohollucht.
Om bij de man de ademanalysetest uit te voeren, werd de Tilburger in de politie-auto gezet voor vervoer naar het politiebureau. Vervolgens werden de inzittenden (geen van hen had een rijbewijs) uit de auto gezet en de auto werd afgesloten.
De groep vrienden gingen niet weg, maar bleven om de politie-auto heen staan en gaven hun Tilburgse vriend een fles water waar hij van begon te drinken. Omdat het verboden is te drinken voordat de ademanalysetest is afgerond, probeerden de agenten hem dit te beletten. De man werd toen erg agressief. Hij beet één van de agenten en moest uiteindelijk geboeid worden afgevoerd. De agent hield een gekneusde hand over aan de beet.

Man aangehouden bij vechtpartij

UTRECHT - Bij een horecagelegenheid in de binnenstad ontstond zondagochtend omstreeks twee uur een vechtpartij waarbij een politiehond werd ingezet.
Diverse jongeren stonden voor de toegangsdeur die voor een aantal van hen gesloten bleef vanwege eerder wangedrag. De jongeren luisterden noch naar de portiers, noch naar de aanwezige agenten en bleven lastig bij de ingang. Toen een vechtpartij ontstond, werd de lange wapenstok gebruikt om de vechtersbazen te corrigeren en het publiek op afstand te houden. Ook werd een politiehond ingezet waardoor een 39-jarige Utrechter kon worden aangehouden. Hij werd geboeid afgevoerd en ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding na steekincident

UTRECHT - In een restaurant aan de Amsterdamsestraatweg raakte omstreeks vier uur zondagochtend een 34-jarige man uit Utrecht gewond bij een steekincident.
De man werd in zijn been gestoken en had veel bloed verloren. Na het incident werd de man naar het ziekenhuis vervoerd waar hij onmiddellijk werd geopereerd. Hij is inmiddels buiten levensgevaar. Diverse getuigen hadden gehoord dat in de toiletruimte ruzie was ontstaan tussen het slachtoffer en twee andere mannen. De oorzaak van de ruzie is onduidelijk.
De politie heeft de zaak in onderzoek en kon één van de twee verdachten aanhouden, het betreft een 22-jarige Utrechter.

Italianen betrapt bij stelen benzine

UTRECHT - Vijf Italiaanse mannen (een 19-jarige, drie 20-jarigen en een onbekend) werden zondagochtend om zes uur aangehouden op de Otto Hahnweg nadat zij bij een parkeerplaats in Utrecht, langs de A-2, brandstof hadden gestolen uit een vrachtwagen.
Een getuige had de mannen betrapt en belde de politie die de Italianen richting Den Bosch zagen rijden op de A-2. Op de afrit Nieuwegein/IJsselstein werden zij aangehouden en ingesloten op het hoofdbureau in Utrecht.

Aanhouding met geweld
UTRECHT Zondagavond rond tien uur werd op het Neude een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat hij een 27-jarige vrouw uit België had aangerand en een 27-jarige man uit Utrecht had mishandeld. Op het moment dat agenten de man wilden aanhouden werd hij agressief en begon wild om zich heen te slaan. Er gingen zich meerdere personen met de situatie bemoeien waardoor de politie genoodzaakt was een aantal van hen weg te duwen die vervolgens op de grond vielen. Het lukte niet om de agressieve man te boeien waarna hij ervandoor ging.

Na een achtervolging te voet lukte het om de man in de Slachtstraat wederom aan te houden waarbij gebruik van de wapenstok noodzakelijk was. Daarna kon de man worden geboeid en werd hij overgebracht naar het bureau. De 27-jarige Utrechter is later met verwondingen aan zijn hoofd, borst en handen naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.

Deel: ' Man bijt agent in Utrecht '
Lees ook