Politie Rotterdam-Rijnmond


Persberichten Actueel

Bijgewerkt: 28-05-02 19:48

Middaguitgave dinsdag 28 mei 2002

MAN GEBOEID EN BEROOFD (28 mei 2002)
Een 29-jarige man uit Arnhem is maandagavond in de Teilingerstraat beroofd van z'n GSM en 100 euro. De aangever wilde, om even voor half zeven, zijn auto parkeren in de Teilingerstraat, maar moest nog wat rondrijden omdat er geen plek was. Vervolgens kwam er een onbekende man naast de auto lopen, die hem bedreigde met een vuurwapen en dwong om te stoppen. De man stapte in en onder bedreiging van het vuurwapen moest hij de Scheveningsestraat inrijden. Ter hoogte van het Ammersooiseplein moest hij zijn wagen parkeren en kwamen er nog twee mannen aanlopen, waarvan er één ook een vuurwapen had. Zij stapten niet in, maar de aangever kreeg handboeien om en een klap met een vuurwapen op z'n achterhoofd. Met de buit, een GSM en 100 euro, alsmede z'n autosleutels ging het drietal er vandoor in onbekende richting. Het slachtoffer is hierna uitgestapt en heeft alarm geslagen. Hij is voor onderzoek naar het Sint Franciscusziekenhuis gebracht en later naar een politiebureau.

BEROVING MISLUKT (28 mei 2002)
RIDDERKERK - Maandagavond heeft men geprobeerd een 57-jarige vrouw uit Ridderkerk van haar auto te beroven. De aangeefster reed om even na tien uur op de Oostdijk. Vlakbij de scheepswerf werd ze ineens ingehaald door een auto met drie mannen erin. Eén man sprong eruit, rukte een portier open en riep dat ze uit de wagen moest komen. Ze deed dat niet, waarop de overvaller haar bij de haren greep en probeerde haar uit de auto te sleuren. Ze verzette zich heftig en begon te gillen. Toen de vrouw kans zag om van de claxon gebruik te maken liep de dader terug naar z'n auto en reed hard weg. In de auto zaten in totaal drie mannen.

BEROVING (28 mei 2002)

Dinsdagmorgen kort na negen uur werd een 27-jarige Rotterdammer in de
1e Middellandstraat beroofd door twee hem onbekende mannen. Tijdens een onenigheid over verdovende middelen kreeg de Rotterdammer een paar klappen in z'n gezicht. Vervolgens werd hem een bedrag van 50 euro ontfutseld.

BROMFIETSCONTROLE (28 mei 2002)
Politiepersoneel van het district Oost hield dinsdagmorgen een bromfietscontrole op de Prinses Beatrixlaan, waarbij de te controleren bromfietsberijders door motoragenten naar de controleplaats werden gedirigeerd. In totaal kregen 26 berijders van brommers of scooters een proces-verbaal voor onder meer te hoge constructiesnelheid, geen helm op, geen bromfietscertificaat en technische gebreken.
Ochtenduitgave dinsdag 28 mei 2002

DUITSERS OPGELICHT MET 'MONOPOLY-GELD' (28 mei 2002) Maandagavond deden twee Duitsers (39 en 66 jaar) bij de recherche van het district Rotterdam-Centrum aangifte van oplichting, waarbij zij een bedrag van 100.000 euro kwijtraakten. Het tweetal wilde in eigen land een onderneming starten en zocht via internet een geldschieter. Beiden kregen daarop een reactie, waarbij hen werd verzocht naar een hotel aan het Weena in Rotterdam te komen om een en ander te regelen. Met een geldbedrag van 100.000 euro, voor korte tijd van een bevriende relatie geleend, in een koffer togen zij naar Rotterdam om daar zaken te doen. Daar werden zij door een man aangesproken die hen 180.000 Zwitserse francs bood voor de 100.000 euro. Na de deal liepen de beide Duitsers met de man mee naar diens auto, waar de koffertjes werden overgedragen. Toen de Duitsers secuur de inhoud van hun koffertje wilden bekijken, stapte de onbekende man met hun koffer direct in z'n auto en reed weg.
De twee Duitsers lieten vervolgens de inhoud van hun koffer controleren bij een bankgebouw en kregen daar te horen dat slechts het bovenste biljet 'echt' was en de rest een soort 'monopoly-geld' was. Beiden deden vervolgens aangifte van oplichting.

DODEN IN WONING (28 mei 2002)
Maandagavond omstreeks half elf werden in een woning aan de Delfgaauwstraat de levenloze lichamen aangetroffen van twee vrouwen en een man.
Een buurtbewoner was aan het politiebureau gekomen met de mededeling dat er een vrouw niet thuis was en dat men dat vreemd vond. Toen de politie vervolgens een onderzoek instelde en bij de woning in de Delfgaauwstraat uitkwam, trof zij daar de drie stoffelijke overschotten aan. De lichamen vertoonden uiterlijke sporen van geweld. De identiteit van de slachtoffers is nog niet vastgesteld. Er zal sectie worden verricht teneinde de juiste doodsoorzaak vast te stellen. De recherche van het district De Noordhoek, die uitgaat van een misdrijf, onderzoekt de zaak.

Deel: ' Man geboeid en beroofd in Rotterdam '
Lees ook