Korps: Groningen, plaats: diverse 29-09-2001
Politiebericht Groningen
zaterdagochtend 29 september 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: na verkrachting prostituee aangehouden De politie heeft afgelopen nacht op de Vismarkt een 35-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had een bezoek gebracht aan een 21-jarige prostituee in de Hoekstraat. Toen de man het met de vrouw niet eens kon worden over het gebruik van condooms, dwong hij de vrouw met geweld om sex met hem te hebben. Toen de vrouw de politie wilde bellen bedreigde hij de vrouw en mishandelde hij haar. Nadat de man het pand had verlaten, waarschuwde zij de politie. Op grond van het signalement troffen agenten de man aan op de Vismarkt. De man werd aangehouden en ingesloten.

Groningen: mishandeling taxichauffeur
De politie werd vrijdagavond gewaarschuwd dat er een vechtpartij in de Nieuwstad gaande was. Agenten troffen geen vechtpartij meer aan, maar wel een 28-jarige taxichauffeur die verklaarde bedreigd en mishandeld te zijn. De beide daders waren in een auto vertrokken. Deze werd even later op het Zuiderdiep aangetroffen. Toen agenten bij de auto stonden kwam ook de 20-jarige eigenaar uit Veendam bij de auto. Hij werd aangehouden en door getuigen aangewezen als degene die geslagen had. De man werd in het bureau ingesloten. De tweede verdachte meldde zich enige tijd later aan het bureau, waar hij een verklaring aflegde. Hierna werd deze man weggestuurd.

Groningen: psychiatrische patient dreigt woning in brand te steken Vrijdagmiddag werden politie en brandweer gewaarschuwd dat er in een woning aan de Populierenlaan een gasexplosie was geweest. In de woning werd echter geen brand geconstateerd. Wel bleken gaskranen van de oven door de 41-jarige bewoner te zijn open gezet, terwijl slechts een pit brandde. Door medewerkers van het gasbedrijf werd de toevoer afgesloten. De bewoner werd meegenomen naar het bureau en uiteindelijk na tussenkomst van een arts geplaatst in een psychiatrische ziekenhuis. De man bleek al vaker voor overlast in de buurt te zorgen.

Groningen: vechtpartij
In de Peperstraat heeft de politie afgelopen nacht een 37-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had een 30-jarige inwoner van Marum mishandeld, nadat er over en weer vervelende opmerkingen naar elkaar waren gemaakt. De Marumer liep tijdens de daarop volgende vechtpartij een bloedende hoofdwond en losgeslagen tanden op. De verdachte werd ingesloten.

Groningen: wapen en dope bezit
Op de Bloemsingel hield de politie vrijdagmiddag een 37-jarige stadjer aan. De man stond dope te verkopen aan een 30-jarige man zonder vaste woonplaats. Beiden werden meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de 37-jarige Groninger ook in het bezit was van een verboden alarmpistool. De man werd daarop ingesloten en de gebruiker werd na verhoor weggestuurd.

Groningen: alcohol
Op de Dierenriemstraat heeft de politie vrijdagavond een 54-jarige stadjer aangehouden, nadat de man op de Berkenlaan een auto had aangereden en vervolgens was weggereden. Op grond van het kenetken van de auto troffen agenten de bestuurder aan. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Een blaastest toonde aan dat de man ruim 1.5 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingenomen. *Ook op de Oude Schans in Delfzijl werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Een 28-jarige inwoner van Delfzijl reed met zijn auto tegen het verkeer in. Toen agenten hem staande hielden bleek dat de man geen geldig rijbewijs had en 1.3 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg enkele processen verbaal. h In Vlagtwedde werden nog twee bestuurders aangehouden met iets meer dan de toegestane 0.5 promille in hun bloed. Ook zij kregen een proces verbaal.

Uithuizen: aangehouden na ruzie
Een 28-jarige bewoner van het AZC werd vrijdagavond aangehouden nadat hij tywee andere bewoners had gestoken met een mes. De man bleek onenigheid te hebben met een 19-jarige bewoner over geleend geld. Deze wilde het geld van de verdachte terug, maar die weigerde. Dit ontaarde uiteindelijk in een vechtpartij tussen beide betrokkenen, waarbij de verdachte een mes pakte en de 19-jarige in zijn borst stak. Een 28-jarige medebewoner wilde tussen beide komen maar ook deze liep licht hand letsel op. Tijdens de vechtpartij sneuvelden nog enkele ramen en werden deuren van de woning van de verdachte. De verdachte werd door de politie aangehouden en ingesloten. Beide slachtoffer konden ter plaatse worden behandeld voor hun lichte verwondingen.

Spijk: schuur ingestort
Bij een woning aan de Spaarbankweg stortte vrijdagmiddag een deel van een bouwvalige schuur in. Hierbij raakte een geparkeerde staande, die voor de schuur stond behoorlijk beschadigd. In overleg met de brandweer en de gemeente zijn veiligheidsmaatregelen genomen om verdere instorting te voorkomen.

Delfzijl: vernieling kaartautomaat
Op het Ns-station West werd vrijdagavond een 14-jarige jongen door getuigen aangehouden. De jongen stond een kaartautomaat op het station te vernielen. Toen agenten er bij kwamen ging de jongen geheel door het lint. Hij werd meegenomen naar het bureau en later overgedragen aan zijn moeder. Bij zijn aanhouding gaf hij eerst een valse naam op.

Nieuwolda: inbraak met achterlating van een gestolen auto Vrijdagochtend werd ingebroken in een woning aan de Hoofdweg. Tussen half tien en half elf werd een ram van de schuifpui ingegooid en uit de woning werd geld uit een spaarpot weggenomen. Tevens werd de auto van de bewoners ontvreemd. Toen de politie werd gewaarschuwd trof deze voor de woning wel een andere auto aan. Deze bleek in Leeuwarden te zijn gestolen en vermoedelijk door de daders achtergelaten.

Westernieland: aangehouden na bedreiging
Bij een woning aan de Addingalaan heeft de politie een 29-jarige bewoner aangehouden. Het maatschappelijk werk wilde goederen van de echtgenote uit de woning halen, hetgeen door de bewoner werd tegen gehouden. Hierbij bedreigde hij de maatschappelijk werkster. Toen agenten de man aanspraken bedreigde hij ook de politiemensen en vervolgens verzette hij zich hevig tegen zijn aanhouding. De man is daarop overmeesterd en ingesloten in het politiebureau.

Den Ham :letsel ongeval
Op de Sietse Veldstraweg kwam een 24-jarige inwoner van Niezijl met zijn auto in een sloot terecht. De man raakte met zijn wielen in de berm en raakte vervolgens in een slip. Nadat hij in de sloot was terechtgekomen wist hij zelf op het droge te klimmen. Zijn 24-jarige vriendin moest door de brandweer uit de auto worden gehaald. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. De auto is total loss afgesleept.

Pieterzijl: auto tegen boom
Op de Westerwaarddijk botste een 19-jarige inwoner van Munnikezijl met zijn auto tegen een boom. Vermoedelijk raakte de bestuurder door te hoge snelheid van de weg en kwam hij tegen de boom tot stilstand. Hij liep geen letsel op, maar wel zijn drie vrienden die met hem meereden. Zij moesten voor onderzoek naar een ziekenhuis worden gebracht. De auto liep zwaar letsel op en deze moest worden weggesleept.

Zuidbroek: inbraak bij kwekerij
De politie heeft vrijdagavond twee mannen uit Musselkanaal en Groningen aangehouden. De beide verdachten braken in bij een kwekerij aan de Akkers, waar ze armaturen voor verlichting, lampen, geluidsboxen en geluidsapparatuur probeerden weg te nemen. Terwijl ze bezig waren een auto vol te laden konden ze worden opgepakt. Beide mannen zijn ingesloten.

Startenhuizen/Huizinge: botsing met letsel
Een 58-jarige inwoner van Loppersum botste vrijdagmiddag met zijn auto tegen de auto van een 57-jarige vrouw uit Toornwerd. De Loppersummer reed de kruising van de Smedemaweg en Eppenhuizerweg op, zonder voorrang te verlenen aan de vrouw uit Toornwerd. De vrouw en haar 56-jarige echtgenoot moesten voor onderzoek naar een ziekenhuis. Beide autos liepen forse schade op.

Uithuizen : kettingbotsing
In de Hoofdstraat ontstond vrijdagmiddag een kleine kettingbotsing, waarbij drie autos waren betrokken. Een 64-jarige automobilist uit Driebruggen merkte te laat op dat twee voor hem rijdende autos stil stonden om voorrang te verlenen. Twee vrouwen van de middelste auto moesten zich onder behandeling van de plaatselijke huisrats stellen. Een auto werd zwaar beschadigd afgevoerd, terwijl de beide andere voertuigen niet of nauwelijks schade opliepen.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (30ctpm)

Deel: ' Man in Groningen aangehouden na verkrachting prostituee '
Lees ook