Politiebericht Friesland: Friesland 14-09-2001
Politieberichten van 13/9 (13.00) t/m 14/9 (07.00)

Drachten: inbraak boot
Tussen eind augustus en begin september is ingebroken in een boot die lag aan de Buitenstvallaat. Het kruipluik en de toegang tot de kajuit werden geforceerd. Gestolen werd een verrekijker en een paar flesjes bier. De schade bedraagt enkele honderden guldens. Aangifte is gedaan door een 62-jarige inwoner van Beetsterzwaag.

Joure: Jouster treft zijn gestolen fiets aan
Op 15 augustus van dit jaar had een 24-jarige inwoner van Joure aangifte gedaan van diefstal van zijn fiets. Donderdag zag hij op het Douwe Egbertsplein zijn gestolen fiets staan. De aangever zag de nieuwe eigenaar en is hem achterna gegaan. Op De Merk heeft de aangever de verdachte aangesproken. Deze wist van niets en wilde eerst boodschappen doen. Vervolgens heeft de aangever een nieuw slot om zijn fiets gelegd. Daarna heeft hij de politie gebeld. Toen de verdachte terugkwam is hij aangehouden. Het betreft een 28-jarige inwoner van Joure. Hij beweerde dat hij de fiets had geleend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Sneek: diefstal uit auto
In een vermoedelijk niet afgesloten auto, die stond geparkeerd aan de Furmerusstraat, is ingebroken. Gestolen werden een radio-cdspeler, het kentekenbewijs en een rijbewijs. Aangifte is gedaan door een 23-jarige inwoner van Sneek.

Leeuwarden: verdachte aangehouden
Donderdag omstreeks 14.50 uur werd een paar schoenen gestolen uit een winkel aan de Pier Panderstraat. De verdachte, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden, werd even later, aan de hand van het signalement, door twee stadswachten aangetroffen in de Sexbierumerstraat. Hier is hij door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Scharnegoutum: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 08.50 uur hoorde een 41-jarige automobilist uit Sneek op de provinciale weg N354 bij Scharnegoutum iets tegen zijn auto aankomen. Vervolgens is de automobilist gestopt en zag hij een meisje op het asfalt liggen (leeftijd en woonplaats onbekend). De bestuurder heeft onmiddellijk de politie gebeld. Het slachtoffer is met een gebroken arm en gebroken bovenbeen overgebracht naar het Sint Snthonius-ziekenhuis. De politie heeft de zaak in inderzoek.

Bolsward: winkeldief opgepakt
Donderdag omstreeks 16.20 uur werd een winkeldiefstal gemeld uit een winkel aan de Skilwyk. Een 37-jarige inwoonster van Bolsward had een stripboek en een puzzelboekje meegenomen ter waarde van 12,60 gulden. De vrouw is door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Met een kort-om beschikking van 325 gulden kon ze even later het bureau weer verlaten.

Drachten: inbraak woning
Donderdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Petten. Men is via de achterdeur binnengekomen. Ontvreemd werden er een computer, twee mobiele telefoons, twee videocameras en een aantal sieraden. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door en 44-jarige inwoner van Drachten.

Twijzelherheide: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.45 uur werd een 47-jarige automobilist uit Zwaagwesteinde aangehouden op de Bjirkewei. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 865 ug/l. Hem werd een rijverbod opgelegd van tien uren, tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Heervenveen: rijden onder invloed
Omdat een 24-jarige automobilist uit Heerenveen op de Burgemeester Falkenaweg geen voorrang gaf werd hij aangehouden door de politie. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 490 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur.

Heerenveen: heterdaad
Vrijdag omstreeks 02.15 uur hoorde een getuige dat bij een winkel aan de Dracht een raam werd ingegooid. De getuige belde de politie en deze gaf door wat er aan de hand was. De politie was binnen twee minuten ter plaatse en kon de verdachte, een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aanhouden terwijl hij de winkel verliet. De verdachte had sokken in zijn hand en 69 paar sokken weggestopt achter zijn jas. De waarde van de sokken bedraagt 267,30 gulden. De verdachte is overgebracht naar het bureau en de sokken zijn in beslag genomen. Aangifte is gedaan door een 44-jarige inwoner van Heerenveen.

Drachten: inbraak woning
Donderdagavond werd ingebroken in een woning aan de Leewerikstraat. Men kwam binnen door een raam in te slaan. De hele woning werd doorzocht. Ontvreemd werden drie mobiele telefoons, twee tassen en een surfpak. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 23-jarige inwoner van Drachten.

Heerenveen: aanhouding na belediging
Vrijdag omstreeks 05.30 uur werd een 18-jarige snorfietser uit Heerenveen aangehouden op Burgemeester Falkenaweg, omdat hij reed zonder licht. Tevens bleek de snorfiets niet verzekerd te zijn. De man kreeg hiervoor proces-verbaal. Hierbij beledigde hij de politiemensen waarop hij is aangehouden en werd voorgeleid aan de officier van jusititie.

Scharsterbrug: glad wegdek
In Scharsterbrug zijn donderdag rond 06.00 uur een aantal wegen door uit een shovel lekkende olie glad geworden. De shovel trok een oliespoor vanaf een bedrijf aan Scharren naar de rotonde Seewei en vervolgens via de Seewei naar de rotonde met de Harddraversweg. Daarna liep het oliespoor naar de waterzuivering aan de trambaan richting Sneek. Bij de waterzuivering kwam de shovel tot stilstand. Medewerkers van de gemeente hebben samen met de politie weggebruikers geattendeerd op het gladde wegdek en de het oliespoor in de loop van de dag verwijderd. Volgens getuigen kwamen echter diverse fietsers al eerder ten val. Eventuele benadeelden wordt verzocht contact op te nemen met de politie (0900-8844 - 30 ct. p.min).

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Man in Joure treft zijn gestolen fiets aan '
Lees ook