Korps: Groningen, plaats: Diverse 3-08-2001
Politiebericht Groningen
Vrijdag 3 augustus 2001

Dagelijkse berichten

Delfzijl: man aangehouden
In een restaurant aan de Landstraat in Delfzijl heeft de politie donderdagmiddag een 25- jarige man aangehouden wegens huisvredebreuk. De man probeerde in het restaurant fruit en gebak te stelen. De eigenaar wilde dat de man het restaurant verliet, maar de verdachte weigerde. Na meerdere pogingen de man het restaurant uit te sturen, heeft de politie de man aangehouden wegens huisvredebreuk. De man is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij vrij gelaten.

Delfzijl: snelheidscontroles
De politie heeft donderdagmiddag twee snelheidscontroles gehouden. Op de Hogelandsterweg in Delfzijl werden 933 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 57 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid lag op 81 km/u, terwijl op deze weg een snelheid van 50 km/u is toegestaan. Op de Kustweg in Delfzijl heeft de politie 620 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 98 in overtreding waren. Ook op deze weg is 50 km/u de toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid lag hier op 113 km/u.

Leek: Fietser gewond
Op het kruispunt Nijenoertweg met de Waezenburglaan in Leek is donderdagochtend een 81-jarige vrouw uit Leek gewond geraakt. De vrouw fietste op de Waezenburglaan in de richting van de Europaweg. Op het kruispunt gaf zij geen voorrang aan een van rechts komende automobilist. De 31-jarige automobilist uit Leek kon de vrouw niet meer ontwijken, waardoor een botsing ontstond. De vrouw is met heupletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Winschoten: man rijdt zonder rijbewijs
Tijdens een routine controle aan de Venne in Winschoten heeft de politie donderdagnacht een 22-jarige man uit Winschoten aangehouden. De man had geen rij- en kentekenbewijs bij zich en bleek bij navraag helemaal niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook verkeerde man onder invloed van alcohol. Op het politiebureau werd 0,7 promille gemeten. Na verhoor en met een rijverbod van een uur is de man weer naar huis gestuurd.

Stadskanaal: man met wapen aangehouden
Donderdagnacht heeft de politie een 22-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. De man was eerder die nacht in zijn auto op de Europaweg in Groningen gesignaleerd. Een getuige zag de verdachte een vuurapen doorladen. Surveillerende agenten zagen de verdachte later op de van Boekerenweg in Stadskanaal rijden. Hij kreeg een stopteken en in de auto vonden de agenten een pistool. Hierop is de man aangehouden en samen met zijn auto meegenomen naar het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. In de kofferbak van de auto van de verdachte lagen diverse autoradios. Die zijn, net als het vuurwapen, in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de radios.

Groningen: bromfiets in beslag genomen
De politie heeft donderdagmorgen in de Oude Kijk in t Jatstraat in Groningen de bromfiets van een 24-jarige man uit Groningen in beslag genomen. De man kreeg aanvankelijk een bekeuring omdat hij op de Turfsingel door rood licht reed. Tevens droeg hij geen helm, was zijn brommer niet verzekerd en werkten de remmen van de brommer niet naar behoren. De bromfietser kreeg na het opmaken van de processen-verbaal van de bekeurende politieman de aanzegging om met de bromfiets te gaan lopen. Korte tijd later echter trof de motoragent de verdachte rijdend op zijn brommer aan in de Oude Kijk in t Jatstraat. Opnieuw kreeg de man bekeuringen voor rijden zonder helm, zonder verzekering en met ondeugdelijke remmen. De bromfiets is door de politie meegenomen naar het bureau.

Groningen: doorrijder aangehouden
Wegens rijden onder invloed heeft de politie donderdagmorgen op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen een 26-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. De man bestuurde een auto die kort voor de aanhouding een aanrijding met een geparkeerde auto had veroorzaakt aan de Boerhaavelaan in Groningen. De ademanalyse aan het politiebureau wees een alcoholpromillage uit van 0.8 promille. Politieonderzoek wees echter uit dat de beschonken automobilist niet de bestuurder van de auto was op het moment van de botsing aan de Boerhaavelaan. Eén van zijn passagiers, een 20-jarige man uit Nijeveen, bleek de aanrijding te hebben veroorzaakt toen hij de auto van de Leeuwarder bestuurde. Ook deze verachte is aangehouden. Beide mannen zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemakt voor rijden onder invloed respectievelijk doorrijden na aanrijding. De auto van de Fries bleek niet te zijn verzekerd en is door de politie in beslag genomen.

Groningen: laveloze man
Voor een café aan de Nieuweweg in Groningen heeft de politie donderdagavond een 28-jarige man uit Groningen aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man lag in zwaar beschonken toestand op straat en was nauwelijks nog aanspreekbaar. Hij is naar het politiebureau gebracht en ter ontnuchtering ingesloten. De man krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Groningen: huisvredebreuk
In een supermarkt aan de Eikenlaan in Groningen heeft de politie donderdagmiddag een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man bevond zich in de zaak terwijl hem de toegang tot de winkel tot maart 2002 is ontzegd wegens het plegen van diefstal. De man werd door de gewaarschuwde politie aangehouden voor huisvredebreuk en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij nog 180 dagen gevangenisstraf te goed had. Na verhoor is de man overgedragen aan de parketpolitie en ingesloten.

Groningen: man aangehouden
Een 43-jarige man uit Groningen is donderdagmiddag door de politie aangehouden op de Wibenaheerd in Groningen. De man voegde zich onuitgenodigd bij twee bewoners van de Wibenaheerd die voor de woning van één van hen bevonden. Beide verzochten de man om zich niet in hun gesprek te mengen en hen met rust te laten. De voorbijganger werd daarop kwaad en nam een dreigende houding aan. Na bemiddeling door de politie vervolgde de man zijn weg. Korte tijd later echter werd opnieuw politieassistentie gevraagd omdat de man terug was gekomen. Hij bedreigde nu onophoudelijk één van de mannen met de dood. Ook beledigde en bedreigde hij de opnieuw ter plaatse gekomen politiemensen. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.

Deel: ' Man met wapen aangehouden in Stadskanaal '
Lees ook