Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van donderdagmiddag
17:18 donderdag 26 juli 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Auto-inbraken

HOOGEVEEN. In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in zeker drie autos die geparkeerd stonden in de zeeheldenbuurt in Hoogeveen. De autos stonden geparkeerd in de Trompstraat en de De Ruyterstraat (2 stuks). De dieven hadden het voorzien op de autoradios.


*
Lichtmetalen velgen gestolen

MEPPEL. Bij een garagebedrijf aan de Ceintuurbaan in Meppel zijn in de nacht van woensdag op donderdag vier lichtmetalen velgen met banden gestolen. De velgen zaten onder een nieuwe auto. Donderdagmorgen trof men de auto aan zonder velgen.


*
Inbraken

ASSEN. In de nacht van woensdag op donderdag is er op meerdere plaatsen in Assen ingebroken. Dit gebeurde in een kantorenpand aan de Vaart Zuidzijde, een praktijkruimte aan de Zuidersingel, een verzorgingstehuis aan de Paul Krugerstraat, een winkel aan de Kleuverstee en een bejaardencentrum aan de Van Heuven Goedhartlaan (poging). De buit bestond uit geld. In sommige panden werd vrij veel schade aangericht omdat binnendeuren werden opengebroken.


*
Onderzoek steekpartij

DALEN. In de berichten van vanmorgen is gemeld dat de steekpartij had plaatsgevonden in een cafetaria aan de Hoofdstraat. Dit bericht is niet juist. De steekpartij vond plaats op een terrein naast of achter een bankgebouw aan de Hoofdstraat. Nadat het slachtoffer was gestoken is hij naar de cafetaria gelopen en daar in elkaar gezakt. Het personeel van de cafetaria heeft zo goed en kwaad als het kon het slachtoffer geholpen en een ambulance gebeld.
De toestand van het slachtoffer is ondanks een lichte verbetering nog steeds zorgwekkend.
Het gebruikte mes is nog niet gevonden.
Inmiddels zijn de verdachte en een aantal getuigen gehoord. Hieruit is wel duidelijk geworden dat de verdachte en het slachtoffer ruzie hebben gehad. Wat de precieze aanleiding is geweest is nog niet geheel duidelijk. Er moeten nog meerdere getuigen worden verhoord. De verdachte wordt vrijdag geleid voor de Rechter Commissaris.


*
Diefstal aanhangwagen blijkt civiele zaak te zijn

HOOGEVEEN. Het wegnemen van de (gehuurde) snackwagen van het Schutsplein in Hoogeveen (zie de berichten van donderdagmorgen) blijkt geen diefstal te zijn. De eigenaar van de aanhanger heeft deze opgehaald i.v.m. een vordering die hij op de inwoner van Koekange heeft. De verdere afhandeling van deze kwestie vindt plaats binnen het civiele recht.


*
Man mishandelt achtjarig jongetje

EMMEN. De politie hield donderdagmiddag in de omgeving van de Stienackers in Emmen een 43 jr. man uit die plaats aan. De man hard kort daarvoor in een speeltuintje in de buurt een achtjarig jongetje hardhandig bij zijn nek gepakt. De jongen kwam op de grond terecht en raakte daarbij licht gewond aan een knie. De man was boos omdat kort daarvoor zijn eigen kinderen in het speeltuintje gepest zouden zijn door andere kinderen waaronder het achtjarig jongetje.


*
25% te snel bij snelheidscontroles op de A-28. Klik op Sneu geld


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Man mishandelt achtjarig jongetje in Emmen '
Lees ook