Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-07-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.40 uur
Aangehouden inbreker verdachte in meerdere zaken

HOUTEN In de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 juli werd een 17-jarige jongen uit Utrecht na een poging in te breken in een woning, gevolgd door een achtervolging uiteindelijk in Utrecht aangehouden (zie persbericht district Lekstroom d.d. 27-07-01).

De verdachte werd aangehouden voor een inklimming in een woning aan de Pruimengaarde. Daarbij werden hij en een mededader door de bewoner overlopen, waarna beiden vluchtten. De jongen wordt tevens verdacht van inbraakpogingen in diezelfde nacht aan de Notengaarde en de Appelgaarde.

De verdachten waren de woning aan de Pruimengaarde binnengekomen door een openstaand raam van een dakkapel binnen te klimmen. Met het huidige warme weer hebben veel mensen een raam openstaan. De politie adviseert deze ramen te beveiligen middels een kierstandhouder, waardoor het onmogelijk is het raam vanaf de buitenzijde verder te openen.

De 17-jarige verdachte is in bewaring gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.

Schuur afgebrand

TULL EN `T WAAL In de vroege ochtend van maandag 30 juli is een schuur afgebrand.

Rond vijf uur in de ochtend kwam bij de politie en brandweer de melding binnen dat een schuur aan de Waalseweg in brand stond. Het bleek te gaan om een oude schaapskooi die op ongeveer dertig meter afstand van een woning stond. De schuur kon niet meer worden gered en de brandweer richtte zijn inspanningen op voorkoming van het overslaan van de brand naar de woning. Dit lukte, maar de schuur brandde tot de grond toe af. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

Man voor brand beboet

BENSCHOP Op maandag 30 juli is een man voor het verbranden van een grote hoeveelheid afval bekeurd.

Rond negen uur in de avond zag een politieman een grote rookpluim boven Benschop hangen. Uit onderzoek bleek dat op een terrein aan het Boveneinde Noordzijde een grote hoeveelheid afval in de brand stond. De brandstapel bevatte hoofdzakelijk hout, waaronder bielzen, snoeihout en oud meubilair en was zo`n tien bij vijf meter en twee meter hoog. Een 50-jarige man uit Benschop bekende het afval te willen verbranden omdat hij niet wist wat hij er anders mee moest. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Man uit Benschop beboet voor verbranden afval '
Lees ook