Korps: Groningen, plaats: diverse 27-07-2001
Politiebericht Groningen
vrijdagochtend 27 juli 2001

Dagelijkse persberichten

Groningen: man neemt tas weg
De politie heeft donderdagmiddag in de Haddingedwarsstraat een 43-jarige Groninger aangehouden. De man zou uit een tas een telefoon hebben weggenomen en de tas in een vuilcontainer hebben gegooid. Na een korte zoektocht werd de verdachte gevonden. Hij gaf aan de tas gevonden te hebben en de aanwezige waardevolle goederen te hebben weggenomen, waarna hij de tas weggooide. De tas en de telefoon werd teruggevonden. De man bleek nog een celstraf van 6 dagen tegoed te hebben. Hij is overgedragen aan de parketpolitie.

Groningen: wildplasser met valse naam
Een 21-jarige man uit Hoogezand werd afgelopen nacht opgepakt op de Gelkingestraat. De man stond tegen een muur te plassen. Toen hij werd aangesproken door agenten gaf hij een valse naam op. Aan het bureau bleek zijn ware identiteit. Uiteindelijk ging de man met twee boetes de deur weer uit.

Groningen: vrouw beroofd, dader gepakt
Op de Grote Markt werd vanochtend een 21-jarige vrouw uit Groningen van haar portemonnee beroofd. Terwijl zij bij een cafetaria stond werd de portemonnee van haar weggenomen. Op aanwijzing van getuigen en met gebruik van het cameratoezicht kon de verdachte in de omgeving worden opgepakt. De 38-jarige man die uit Groningen komt is ingesloten.

Groningen: dief vraagt om hulp
De politie werd donderdagavond door een 20-jarige man uit Polen om hulp gevraagd. De man was op zoek naar een slaapplaats in de stad en meldde zich telefonisch aan het bureau. Na een zoektocht vonden agenten de man op het Stationsplein. Toen agenten de man om zijn papieren vroeg, toonde hij een portemonnee van een inwoner van Coevorden. Deze bleek echter na onderzoek in Emmen gestolen te zijn. De 20-jarige Pool kon geen verklaring geven hoe hij aan de portemonnee was gekomen. In plaats van een slaaphuis, werd het een politiecel. Vandaag wordt verder onderzoek gedaan.

Man vermist in Ten Boer
Sinds woensdag 25 juli omstreeks 10.00 uur wordt een 42-jarige inwoner Albertus Wolters uit Ten Boer vermist. Zijn vrouw maakte woensdagmiddag melding bij de politie dat haar man nog niet terug was van een boodschap, terwijl ze op het punt stonden enkele dagen met vakantie te gaan.

De man verliet rond 10.00 uur zijn woning om met zijn personenauto Mitsubishi Galant, kleur groen, voorzien van het kenteken YB-89-DB naar een garage aan de Groene Zoom in Ten Boer te gaan voor een afspraak. Daar is ook het laatste contact met de man geweest. Vervolgens is de man met zijn auto naar Bedum gereden, waar hij aan de Molenweg bij de ABN/AMRO geld heeft gepind.

De man is licht depressief. Hij is gekleed in: een t-shirt kleur onbekend, en droeg een korte groene bermudabroek. Bovendien droeg hij zwarte sandalen. De man is voorzien van kort donker haar en snor dragend.

De man en de auto zijn tot op heden spoorloos. Gezien zijn depressiviteit wordt gevreesd voor een ongeval. De politie vraagt getuigen die de man woensdag in Ten Boer, Bedum of op de weg naar Bedum hebben gezien zich in verbinding te stellen met het politiebureau Uithuizen, te bereiken op telefoon 0900-8844.

Slochteren: auto in beslag genomen
De politie heeft donderdagochtend de auto van een 25-jarige inwoner van Sappemeer in beslag genomen. De man reed over de Rijksweg A7 met zijn auto met een snelheid van ruim 180 km per uur. Na een korte achtervolging konden agenten de man aanhouden. Aan het bureau werd zijn rijbewijs en in overleg met de officier van justitie ook de auto in beslag genomen. De man staat een forse boete te wachten.

Delfzijl: man in cel na bedreiging
De politie heeft donderdagochtend bij een woning aan de Finsestraat een 40-jarige man aangehouden. De man bedreigde zijn vrouw te zullen doden en vernielde een ruit van de woning. Hierbij liep de verdachte een grote snee in zijn armen op. Uiteindelijk kon de man door de politie worden aangehouden en is hij na behandeling in een ziekenhuis ingesloten.

Lauwersoog/Grijpskerk/Briltil: snelheidscontroles De politie heeft donderdagochtend- en middag drie snelheidscontroles gehouden. Op de Marneweg in Lauwersoog werden 156 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 16 bestuurders in overtreding waren. Hier lag de hoogst gemeten snelheid op 98 km/uur, terwijl 80 km/uur is toegestaan. Op de Waardweg in Grijpskerk werden 256 voertuigen gecontroleerd. Hier waren er negen bestuurders in overtreding. De hoogst gemeten snelheid op deze locatie was 104 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan. Tenslotte werd ook op het Hoendiep in Briltil de snelheid gecontroleerd. Op deze weg werden 95 voertuigen gecontroleerd, waarvan 19 voertuigen in overtreding waren. Hier was 120 km/uur de hoogst gemeten snelheid, waar 80 km/uur is toegestaan.

Marum/Groningen: autodief na illegale tankbeurt aangehouden De politie heeft donderdagnacht een 49-jarige man in de stad aangehouden. De man had kort daarvoor bij een benzinestation in Marum getankt zonder te betalen. Tevens bleek dat de auto, waar de man in reed, een week eerder in Peize te zijn ontvreemd. De man is voor nader verhoor en onderzoek ingesloten op het politiebureau. Ook de gestolen auto werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Bedum: inbreker door hulp van omwonenden aangehouden De politie heeft donderdagavond met de hulp van een groot aantal bewoners een 28-jarige inbreker aangehouden, die kort daarvoor in een bedrijf aan de Industrieweg te Bedum had ingebroken. Alerte omwonenden hadden lawaai gehoord en daarna de politie gealarmeerd. Door waarnemingen van andere buurtbewoners kon de inbreker kort later in de nabijgelegen weilanden worden aangehouden. De man is voor nader verhoor en onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Veendam: glad wegdek
Donderdagmiddag heeft een vrachtwagen van een bedrijf uit Veendam geconcentreerd pekel verloren, waardoor het wegdek in de omgeving van de Lloydsweg spekglad was geworden. De politie heeft met behulp van Rijkswaterstaat en de brandweer het wegdek met water schoon laten maken, zodat ongelukken konden worden voorkomen.

Veendam: inbreker aangehouden
Donderdagnacht heeft de politie een 30-jarige man uit Utrecht aangehouden, nadat hij kort eerder in een garagebedrijf aan de Zwaaikom had ingebroken. Zowel de man als zijn auto zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Stadskanaal: man verwondt zich bij vernieling ruit Donderdagavond heeft een 21-jarige man uit Stadskanaal zich verwond, nadat hij twee voordeurruiten van een woning aan de Edisonstraat had vernield. De man was tot zijn daad gekomen, omdat hij de woning niet werd binnengelaten. De Stadskanaalster werd voor nader verhoor op het politiebureau ingesloten.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844(30ct per minuut)

Deel: ' Man uit Ten Boer vermist net voor vertrek op vakantie '
Lees ook