Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-08-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.15 uur
Graffiti

BILTHOVEN - Vier jongeren werden woensdagavond aangehouden omdat zij ervan worden verdacht graffiti te hebben gespoten op een pand aan de Leijenseweg.
De verf was nog nat toen de politie rond kwart over tien ter plaatse kwam en er waren diverse getuigen. Getuigen leidden de agenten naar een groep jongeren waarvan er vier konden worden aangehouden: drie 15-jarige jongens en een 16-jarig meisje, allen uit Bilthoven. Op het politiebureau moesten zij een verklaring afleggen en werden de ouders in kennis gesteld wegens hun minderjarige leeftijd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Snelheidsmaniak aangehouden

BILTHOVEN - Onderweg naar een inbraakalarm zagen twee agenten op de Professor Bronkhorstlaan in de nacht van woensdag op donderdag een auto met veel te hoge snelheid rijden. De auto reed de N 234 op en haalde een snelheid van minimaal 130 km/u. De automobilist haalde ook nog een andere auto in in een bocht, waar een doorgetrokken streep op de weg zichtbaar was. Met nog wat extra druk op het gaspedaal reed de bestuurder met een snelheid van 150 km/u uiteindelijk de A 27 op, richting Utrecht. Ook ter hoogte van de afrit Veemarkt, waar door wegwerkzaamheden niet harder dan 70 km/u mag worden gereden, reed de man even hard door. Nadat de man de A 12 was opgereden, zakte zijn snelheid naar 120 km/u, vermoedelijk omdat hij de politie-auto zag. De agenten stopten de man, een 27-jarige Rotterdammer. Uit informatie bleek dat de man nog een boete voor een verkeersovertreding had openstaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Verkeerscontroles

MAARTENSDIJK Aan de Tolakkerweg werd woensdagochtend tussen half tien en twaalf uur een snelheidscontrole gehouden, zowel in de richting van Groenekan als in de richting van Hilversum. Er passeerden ruim elfhonderd autos het meetpunt, 209 van hen reden te hard. Hoogste gemeten snelheid: 87 km/u.

ZEIST Tussen kwart over negen en kwart over tien werden woensdagochtend veertig bestuurders aan de Boulevard bekeurd voor te snel rijden. Zes van hen werden staande gehouden, de overige bestuurders ontvangen hun bekeuring per post.
Tevens kregen dertien bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

GROENEKAN Woensdagmiddag werd tussen half twee en vier uur op de Koningin Wilhelminaweg een algemene verkeerscontrole gehouden. Veertig autos, zes bromfietsen en vier vrachtwagens werden gecontroleerd en er werden 21 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen.

Weedplantage ontmanteld

HUIS TER HEIDE Dinsdagmiddag kreeg de politie een melding om te gaan naar een woning aan de Amersfoortseweg. Door getuigen was gezien dat de voordeur openstond en de honden van de bewoner los op straat liepen.
Ter plaatse troffen de agenten rond de woning de loslopende honden aan. Door een hondegeleider van de politie zijn de honden in de woning, in afzonderlijke ruimtes, ondergebracht. Bij onderzoek in het huis trof de politie een tweetal weedplantages, enkele vuurwapens en diverse pillen (vermoedelijk XTC) aan. Deze spullen werden in beslag genomen en de hennepplanten werden vernietigd.
In de woning werd niemand aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man voor diefstal stenen aangehouden
DE BILT Woensdagmiddag werd door passanten gezien dat een man stenen die op de openbare weg lagen wegnam. De stenen lagen daar in verband met werkzaamheden.
Na onderzoek werd later op de dag een 55-jarige man uit Bilthoven aangehouden en op het politiebureau gehoord. Hij verklaarde enkele tientallen stenen te hebben weggenomen en bekende de diefstal. Na verhoor werd hij heengezonden. Proces-verbaal werd opgemaakt.

Deel: ' Man voor diefstal stenen aangehouden '
Lees ook