KPN NV

PERSBERICHT

Management RAM Mobile Data neemt aandelen over van KPN Mobile

Maarssen, 11 juni 2002 - De directie van RAM Mobile Data (Netherlands) B.V., Joachim Kaarsgaren en Dirk Fabels, nemen 100% van de aandelen van het bedrijf over van KPN Mobile, dat sinds het voorjaar van 2000 eigenaar was. Deze overname stelt RAM Mobile Data in staat onafhankelijk van netwerk technologie en telecom operators te gaan opereren. Met deze overname wordt RAM Mobile Data een volledig zelfstandige Nederlandse aanbieder van mobiele datacommunicatie oplossingen. RAM Mobile Data zal haar ingeslagen koers en strategie voortzetten, waarbij de organisatie als gevolg van deze overname niet zal veranderen.

KPN Mobile en RAM Mobile Data voeren momenteel gesprekken, die er toe moeten leiden dat RAM Mobile Data in de nabije toekomst GPRS diensten in de markt aan kan bieden. Ook met betrekking tot ACE, het applicatie-ontwikkelcentrum voor GPRS van KPN Mobile, blijft RAM Mobile Data een operationele rol spelen. Daarnaast blijft RAM Mobile Data het onderhoud voor het Belgische Mobitex-netwerk van BASE verzorgen.

Toekomst
Kaarsgaren en Fabels hebben veel vertrouwen in de toekomst: "Deze overname geeft ons de mogelijkheid om de ingeslagen koers en onze strategie van technologie en operator onafhankelijkheid verder uit te bouwen. Dankzij die positie kunnen we onze klanten nog beter volledig en onafhankelijk adviseren of het nu om Mobitex, GPRS of in de toekomst UMTS gaat.RAM Mobile Data onderscheidt zich met name door het leveren van professionele diensten die onze positie in de markt voor mobiele, bedrijfskritische toepassingen zo uniek maakt". Het Mobitex-netwerk, dat RAM Mobile Data zelf beheert, blijft vanzelfsprekend een belangrijke pijler van het bedrijf. KPN Mobile
KPN Mobile N.V. is een toonaangevende mobiele telcomaanbieder in Europa en leverancier van mobiele spraak- en datadiensten. KPN Mobile is actief in Nederland (KPN Mobile), Duitsland (E-Plus) en België (BASE), waar meer dan 7400 werknemers ongeveer 13,6 miljoen klanten bedienen (mei 2002). KPN Mobile is een 85%-dochter van KPN N.V. De overige 15% van de aandelen is in handen van NTT DoCoMo Inc.

RAM Mobile Data
RAM Mobile Data in Maarssen is een volledig zelfstandige gespecialiseerde aanbieder van producten en diensten op het gebied van draadloze en mobiele datacommunicatie in Nederland. Naast een uitgebreid dienstenpakket levert zij vanuit een netwerk onafhankelijke positie oplossingen op basis van GPRS, Mobitex en op termijn ook UMTS.

Deel: ' Management RAM Mobile Data neemt aandelen over van KPN Mobile '
Lees ook