PERSBERICHT - 22 OKTOBER 1999

Persinfo Champagne-Ardenne

Ambachtelijk arrangement: manden vlechten onder leiding van meestervlechter

Een ambachtelijk verblijf in `Le Pays Vannier'

Een van de bijnamen van de Champagne-Ardenne is `Le Pays Vannier': land van de mandenvlechters. De kunst om wilgentakken tot manden en andere voorwerpen te vlechten, herinnert aan vroegere tijden. In dit deel van Noord-Frankrijk wordt dit ambacht nog levend gehouden. Een ambachtelijk arrangement laat u kennis maken met deze kunst en de landelijke kant van de Champagne-Ardenne.

De stad Fayl-Billot is hét adres om te leren mandenvlechten. De enige Franse `Ecole Nationale de Vannerie et d'Osiériculture' is hier gevestigd. Deze opleiding brengt al sinds een eeuw ambachtslieden voort. Meester in het mandenvlechten wordt u niet zomaar, maar tijdens een cursus van zes uur kunt u toch al een mooi eigen werk maken.

Meestermandenvlechter Monsieur Bourgoin kent de kneepjes van het vak en werkt al meer dan twintig jaar volgens de ambachtelijke traditie. Tijdens het arrangement maakt u niet alleen kennis met het mandenvlechten, maar ook met de landelijke charme van de Champagne-Ardenne. Naast in totaal zes cursusuren, omvat het arrangement twee overnachtingen met half pension en een bezoek aan de school en de grienden. Verder wordt u warm onthaald door Monsieur en Madame Poupe in hun veertiende eeuwse woning in Pressigny.

Het arrangement kost 760 FF (ƒ 255,-) per persoon op basis van een tweepersoonskamer (eenpersoonstoeslag: 122 FF (ƒ 41,-)). Het is geldig in de maanden oktober, november, januari en februari.

(De arrangementsprijzen zijn met een koers van ƒ 0,335 voor één Franse Franc omgerekend)

Wilt u meer weten?

Service Loisirs Accueil Haute-Marne, Chaumont, telefoon vanuit Nederland (00 33) 3 25 30 39 00, fax (00 33) 3 25 30 39 09.

Noot aan de redactie (niet voor publicatie)
voor meer informatie en illustratiemateriaal kunt u contact opnemen met:

Lankhorst Public Relations
Edwin Teepe
Postbus 31408, 6503 CK Nijmegen
T. 024-3501717
F. 024-3501818
E. edwin@lankhorstpr.nl

Deel: ' Manden vlechten in `Le Pays Vannier', Noord-Frankrijk '
Lees ook