Gemeente Breda

14-09-2001

Manifestatie Autovrije Dag
Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeente Breda, de NHTV en de Hogeschool Brabant.
Op zaterdag 22 september organiseren studenten van de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer en van de Hogeschool Brabant een Manifestatie Autovrije Dag met veel informatie en activiteiten. De mogelijkheden van het openbaar vervoer, de fiets en van de auto staan hierbij centraal.
Bezoekers kunnen kennis maken met de voordelen en nadelen van het verkeer en ook met actuele alternatieven en mogelijkheden. Studenten peilen onder andere de mening van de bezoekers over het al dan niet laten staan van de auto.
De activiteiten spelen zich af op en rond de Grote Markt in Breda tussen 10.00 en 17.00 uur.

De bedoeling van evenement is aan te tonen dat auto, openbaar vervoer en fiets goed in combinatie met elkaar gebruikt kunnen worden. Bezoekers kunnen allerlei activiteiten verwachten. Zo demonstreert autobedrijf Van Dorst Breda BV de milieuvriendelijke Toyota Prius. Studenten van de kunstacademie St. Joost maken een kunstwerk en hebben nog enige creatieve verrassingen in petto. Schietecat Tweewielers geeft een workshop bandenplakken, de gemeente Breda laat de mogelijkheden van de deeltaxi zien, er rijdt een paardentram rond en kinderen kunnen een speurtocht volgen. In een tent op de Grote Markt is koffie en muziek.
De gemeente Breda waaronder het Milieu Educatief Centrum, de Fietsersbond, Het Wereld Natuur Fonds, het Centrum voor Internationale Samenwerking COS en de belangenvereniging Rover presenteren zich in de kraampjes.

De manifestatie sluit aan op de Openbaar Vervoer-promotiedag van de BBA. Oude stadsbussen rijden mee in de reguliere dienstregeling en de oudste bus van de vervoersmaatschappij is te zien op het Stationsplein.
Deze dag valt samen met de Landelijke Fietsdag zodat er voor fietsers nog meer is te doen.
Studenten organiseren deze dag een enquête waarbij ook de deelnemers aan de fietsdag worden betrokken. Bovendien kunnen ze een uitstapje maken naar de Grote Markt.

De Manifestatie is georganiseerd in opdracht van het Lokaal Milieuplatform. Dit platform adviseert het gemeentebestuur op het gebied van milieubeleid. Voor de activiteiten heeft de gemeente Breda een bedrag van 30.000,- beschikbaar gesteld.

Breda, 14 september 2001

Deel: ' Manifestatie Autovrije Dag in Breda '
Lees ook