NVVHP

Manifestatie Hoofdpijnvrij?! op zaterdag 6 oktober a.s.

PERSBERICHT

Manifestatie Hoofdpijnvrij?!
Zaterdag 6 oktober a.s.

De Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten organiseert op zaterdag 6 oktober vanaf 09.30 uur tot 16.00 uur de landelijke manifestatie Hoofdpijnvrij?! 2001 in het Beatrixtheater, te Utrecht. De manifestatie is bestemd voor geïnteresseerden en patiënten. Toegangsprijs is f 17,50. Ook is er een apart huisartsenprogramma. Aanmelden kan nog via telefoonnummer 0900 123 2001 (50 ct/min). Het programma bestaat uit lezingen, workshops, een forum met huisartsen, een uitgebreide informatiemarkt en open spreekuren.

De hoofdpijnmanifestatie rondom hoofdpijn en migraine is georganiseerd ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten. De manifestatie is voor geïnteresseerden, patiënten en voor huisartsen. Patiënten kunnen specifieke informatie en voorlichting krijgen op diverse terreinen. Huisartsen krijgen inzicht en begeleiding in de anamnese, diagnose en behandeling van hoofdpijn en migraine. Daarnaast zal de dialoog tussen patiënt en huisarts op gang worden gebracht door middel van workshops en spreekuren. Als afsluiting zal een debat worden georganiseerd tussen hoofdpijnpatiënten en huisartsen.

Diverse thema's worden besproken: de invloed van hoofdpijn op de kwaliteit van leven. De diagnose en de behandeling van de verschillende vormen van hoofdpijn. De Leidse neuroloog Michel Ferrari, voorzitter van de overkoepelende wereld hoofdpijnorganisatie, zal spreken over de toekomst van nieuwe preventieve medicijnen voor migraine onder het motto 'A pill a day keeps the migraine away'. Tijdens de sessie 'vrouwen en migraine' is er aandacht voor de prevalentie en beleving van 'menstruele migraine, een klacht apart'. Dit naar aanleiding van een landelijk NIPO onderzoek dat vrijdag 5 oktober naar verwachting afgerond en gepresenteerd zal worden. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van het Voorlichtingsbureau Hoofdpijn. Onderzocht is de relatie tussen hoofdpijn en menstruatie.


---

Deel: ' Manifestatie Hoofdpijnvrij?! in Utrecht '
Lees ook