Mannen kiezen voor kwaliteit, vrouwen voor prijs tijdens solden


Shoppen tijdens werktijd populair

ANTWERPEN, 20160720 -- Wie beweert dat vrouwen tijdens de solden achteloos met hun bankpas zwaaien, heeft het mis. Vrouwen vinden de prijs de belangrijkste factor bij nieuwe aankopen, terwijl mannen de voorkeur geven aan goede kwaliteit. Dit blijkt uit representatief onderzoek onder ruim 1000 Vlamingen, uitgevoerd door solden-expert Solden.be. Opvallend feit; mannen gaan wel weer verder voor korting, een groot deel geeft valse contactgegevens in ruil voor een lagere prijs.

Solden shoppen tijdens werk

Shoppen is een nationale sport en vooral tijden de solden; Vlamingen winkelen lang niet altijd omdat ze iets nodig hebben. Voor vrouwen is shoppen vooral een sociale activiteit. Maar ook onder werktijd wordt veel gewinkeld. Vooral mannen doen dit, 20 procent winkelt soms tot vaak onder werktijd. Vrouwen zijn een tikkeltje braver als het hierover gaat. Over alle respondenten heeft 30 procent ooit eens iets onder werktijd gekocht.

Prijsbewuste vrouw

Dat vrouwen meer op de prijs letten blijkt ook uit het gegeven dat zij sneller geneigd zijn een nepproduct te kopen, als dat net echt lijkt. Mannen vinden de status van het merk belangrijker. “Mannen gaan wat meer voor het imago dat een product hen geeft”, zegt Domingo Karsten, directeur van Solden.be. “Voor vrouwen is dat wat minder belangrijk.”

Winkelen om je beter te voelen

De belangrijkste reden om iets te kopen, is natuurlijk omdat je het nodig hebt. De overgrote meerderheid van de respondenten ziet dit ook in. De uitzonderingen bevinden zich voornamelijk onder de vrouwen. Zo shopt een op de zeven vrouwen als ze zich slecht voelt, met als doel zich beter te gaan voelen. Ook is er een groep vrouwen die gaat shoppen om iets te vieren. Bij mannen zien we dit nauwelijks. Winkelen is voor mannen toch vaak een noodzakelijk kwaad. Het is iets wat weinig mannen voor hun lol doen.

Over Solden.be

Solden.be is dé solden-expert en tevens de grootste Belgische website voor kortingscodes en aanbiedingen. Bij Solden.be zijn meer dan 1000 webwinkels aangesloten en dit aantal groeit nog steeds. Solden.be is partner van grote merken zoals Zalando, Bol.com en Center Parcs.

Voor meer informatie en de bron van de onderzoeksresultaten kunt u kijken op: https://www.solden.be/onderzoek


Deel: ' Mannen kiezen voor kwaliteit, vrouwen voor prijs tijdens solden '
Lees ook