Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-08-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.10 uur
Dieven aangehouden

BUNNIK Een 30-jarige Utrechter en een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 juli aangehouden nadat zij bij een bedrijf aan de Vrumonaweg zeven kratten met lege limonadeflessen hadden weggehaald. Dit hadden zij enkele uren daarvoor ook gedaan.

Bij de politie kwam rond kwart voor zes de melding binnen dat er twee mannen wegfietsten met zeven gestolen kratten. Op de Vrumonaweg vonden de agenten de kratten en de fietsen en later werden in de omgeving ook de twee verdachten aangetroffen. Zij werden aangehouden.

Op het politiebureau bekenden de mannen veertien kratten met flessen gestolen te hebben om die later bij een winkel in te leveren voor het statiegeld. Omdat de 37-jarige man ook een onherroepelijk vonnis had uitstaan, moest hij gelijk 42 dagen blijven. Tegen de dertigjarige is proces-verbaal opgemaakt.

Fietswrakkenactie

BUNNIK De politie heeft woensdagochtend 1 augustus diverse zwerfwrakken bij het station weggehaald. Het ging hoofdzakelijk om fietsen die hier al sinds de renovatie van het station, meer dan twee maanden geleden, stonden. Echte wrakken zijn vernietigd.

Op het politiebureau in Odijk zijn veertien fietsen gestald. Uit onderzoek bleek dat ze niet als gestolen of vermist te boek staan. Mochten mensen hun fiets missen, dan kunnen zij zich melden bij de politie in Odijk, Singelpark 3, tel. 0900 8844.

Fiets vernield

ZEIST Surveillerende politieagenten in burger hielden donderdagmiddag tegen vijf uur een jongen aan die een fiets vernielde.

De jongen, een dertienjarige inwoner van Zeist, vernielde op het Emmaplein een fiets onder de ogen van de agenten. Zij hielden de jongen aan. Op het bureau vertelde hij dat hij dacht dat het de fiets van een vriendje was. De jongen zal de schade aan de fiets vergoeden.

Met zn drieën op de brommer

DE BILT De politie stopte op de Dorpsstraat een scooter omdat er drie mensen op zaten. De drie verklaarden dat nergens in hun bromfietscertificaatboeken staat dat het verboden is met zn drieën op een scooter te zitten en het dus mag.

Een van de drie, een vijftienjarige Utrechtse, weigerde vervolgens haar naam op te geven en is aangehouden. Zij kreeg twee bekeuringen, voor de weigering haar naam op te geven en het met zn drieën op een brommer rijden. De jongens werden beiden voor het laatste feit bekeurd.

Snelheidscontroles
BINNENSTICHT De politie controleerde op de Weteringlaan in Zeist op snelheid. Tussen half drie en half vier werden tien snelheidsovertreders bekeurd. De snelste reed 78 km/u en kreeg een boete van 190 gulden.

Ook op de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan werd een snelheidscontrole gehouden. Tussen kwart over een en drie uur passeerden 309 voertuigen de radar. Vijfenvijftig bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km/u en krijgen een bekeuring thuisgestuurd. De snelste reed hier 81 km/u.

Deel: ' Mannen opgepakt voor diefstal 14 kratten met lege flessen '
Lees ook