Mannen overschrijden vaker datalimiet dan vrouwen


UTRECHT, 20141021 -- Sum.nl heeft een onderzoek gedaan naar het gebruik van mobiele telefonie. Er is een online enquête afgenomen onder 300 respondenten. Uit het onderzoek bleek dat mannen vaker hun datalimiet overschrijden dan vrouwen. Verder kwam in het onderzoek naar voren dat hoogopgeleiden vaker in het bezit zijn van een smartphone dan laagopgeleiden en wordt Simyo als beste provider beoordeeld.

Overschrijden datalimiet
Uit het onderzoek kwam naar voren dat mannen vaker hun bundel overschrijden dan vrouwen. Dit komt in de meeste gevallen doordat er meer belminuten gebruikt worden dan er in de bundel inbegrepen zijn. Met het overschrijden van het datalimiet moet vaak 0 tot 15 euro extra betaald worden. Ouderen blijken zelden over hun bundel heen te gaan, dit gebeurt voornamelijk bij jongeren.

Smartphone
Meer hoogopgeleiden dan laagopgeleiden zijn in het bezit zijn van een smartphone. Het populairste telefoonmerk onder de consumenten is Samsung. Daarna volgen Nokia en Apple. Men vindt het belangrijk dat het toestel goedkoop is, hij tegen een stootje kan en dat deze uitgebreide specificaties heeft

Beste telefoonprovider
Sum vroeg de deelnemers hoe tevreden zij zijn met hun telefoonprovider. Simyo wordt in het onderzoek van Sum.nl met een 8,2 beoordeeld als de beste provider van 2014. Telfort staat op de tweede plaats met een 8 en op de derde plaatst staat Tele 2 met een 7,8. Simyo scoort het best op imago en wordt gezien als eerlijk, sympathiek, deskundig, betrouwbaar en oprecht.

Respondenten
In totaal deden er 300 respondenten mee aan het onderzoek. Hiervan is de helft man en de helft vrouw. De ondervraagden variëren in leeftijd van 18 jaar tot 60 jaar en ouder. Van de respondenten is 62 procent laagopgeleid en 38 procent hoogopgeleid.

Lees het gehele onderzoek op: https://www.sum.nl/onderzoek-mobiele-telefonie-2014/

Deel: ' Mannen overschrijden vaker datalimiet dan vrouwen '
Lees ook