Ingezonden persbericht


Manpower presenteert resultaten eerste halfjaar.

Diemen 21 augustus 2001

Economische omslag zet cijfers onder druk.
Manpower Nederland houdt hoofd koel

Manpower Nederland sloot het eerste half jaar af met een lichte daling in de omzet. Volgens Hans Vink, General Manager Manpower Nederland, is deze afname van 2 procent het gevolg van een bewuste keuze in de focus. Desondanks wist Manpower Nederland haar winst t.o.v. vorig jaar minimaal te handhaven.

Het eerste half jaar steeg de omzet in Europa met 1.3 procent. In constant currency betekende dit een groei van 9 procent. Van de totale omzet wordt 69 procent gegenereerd in Europa.
Wereldwijd bleef de omzet gedurende het eerste half jaar gelijk t.o.v. het jaar daarvoor, 5.3 miljard dollar. Omgerekend in constant currency werd een groei van 6.1 procent gerealiseerd.

De netto inkomsten na belasting van Manpower Inc. (NYSE: MAN) liepen terug met 3.4 procent naar 61.5 miljoen dollar. In constant currency betekende dit een groei van 7.2 procent.

Manpower is een van s werelds grootste arbeidsintermediairs. Jaarlijks werken er bijna 3 miljoen mensen via Manpower. Wereldwijd telt de onderneming 3.800 vestigingen in 59 landen. In Nederland behoort Manpower, met 150 vestigingen, tot de grootste uitzendondernemingen.

Noot aan de redactie (niet voor publicatie):

Het originele persbericht Manpower Inc. vindt u op www.manpower.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Manpower Nederland:
- De heer Hans Vink, general manager, telefoonnummer 020 660 22 22 of;
- Mevrouw Janine Fluyt, manager Marketing Communications, telefoonnummer 020 660 2538.

Deel: ' Manpower presenteert resultaten eerste halfjaar '
Lees ook