Persberichten - 06/03/2003

Marc Gedopt benoemd tot Chief Financial and Administration Officer

Mortsel / België, 5 maart 2003 Agfa-Gevaert kondigt aan dat de Raad van Bestuur heeft besloten om Marc Gedopt te benoemen tot Chief Financial and Administration Officer in opvolging van André Bergen.

Marc Gedopt treedt op 17 maart in dienst bij Agfa als lid van het Directiecomité. Hij zal samenlopen met André Bergen tot deze zijn functie als CEO van KBC Bank zal opnemen. André Bergen zal, met ingang van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 29 april, onstlag nemen als bestuurder van Agfa-Gevaert. Dezelfde aandeelhouders-vergadering zal voorgesteld worden om Marc Gedopt als uitvoerend bestuurder te benoemen.

Marc Gedopt is 47 jaar oud en heeft de Belgische nationaliteit. Hij studeerde economie aan de Universiteit van Antwerpen en behaalde een MBA aan de Katholieke Universiteit van Leuven in 1978. Hij startte zijn loopbaan bij de Citibank in België en vervoegde in 1984 de Generale Bank waar hij verschillende functies in retail en commercial banking uitoefende. Van 1989 tot 1991 was hij Voorzitter van het Directiecomité van de Banque Européenne pour l'Amérique Latine. In 1991 keerde Marc Gedopt terug naar de Generale Bank waar hij eerst verantwoordelijk was voor het internationaal netwerk en later voor de Antwerpse regio. Van 1995 tot 1999 was hij Voorzitter van het Directiecomité van Generale Bank Nederland. In 1999 werd hij CEO en Voorzitter van het Directiecomité van NIB Capital en NIB Capital Bank, een Nederlandse groep voor durfkapitaal- en vermogensbeheer.
Marc Gedopt is gehuwd en heeft drie kinderen.

Bron: Agfa-Gevaert
Provider: Euronext Brussels

Deel: ' Marc Gedopt benoemd tot Chief Financial and Administration Officer '
Lees ook