Zandvoort, 8 augustus 1999

9e MARLBORO MASTERS VOOR MARC HYNES; CHRISTIJAN ALBERS VIERDE

Marc Hynes is de 9e Marlboro Master. De 21-jarige Engelsman startte als derde beter dan de beide Van Amersfoort Racing-coureurs Thomas Mutsch en Etienne van der Linde en leidde onder droge omstandigheden tot de geblokte vlag. Ook de Marcel Albers Trophy voor de snelste ronde ging naar Hynes, die samen met landgenoot Jenson Button (vijfde) bovendien de Nations Cup won. Mutsch en Van der Linde maakten het podium vol, terwijl Christijan Albers als vierde eindigde, Walter van Lent als zesde en Jeroen Bleekemolen als 21e. Een record aantal van zo'n 100.000 toeschouwers genoot op het Circuit Park Zandvoort met volle teugen van een, deels regenachtige, dag vol actie, waarbij de Marlboro World Championship Team-rijders Mika Salo (Formule 1 Ferrari), Tommi Mäkinen (rally Mitsubishi) en Max Biaggi (500 cc Yamaha) op spectaculaire wijze de show stalen.

Marc Hynes van het Britse Manor Motorsport team was het Van Amersfoort Racing-duo Mutsch/Van der Linde bij de start van de Marlboro Masters of Formula 3 te vlug af; de Engelsman passeerde beiden nog voor de Tarzanbocht. "De eerste ronden spaarde ik mijn Bridgestone-banden in de snelle bochten. Daarna sloeg ik een gaatje en kon de wedstrijd controleren. Ik heb heel lang naar deze race toegeleefd. Het is mijn favoriete wedstrijd: het publiek en de sfeer zijn geweldig en de Marlboro Masters is als een vakantie voor me."
Gezien de wegliggingsproblemen waarmee Christijan Albers het gehele weekeinde kampte, kon de Marlboro-coureur met zijn vierde plaats leven, "maar je wilt natuurlijk altijd winnen. Mijn start was niet fantastisch. Ik kon na een aantal ronden Sebastien Bourdais passeren, maar toen ik op Etienne van der Linde was ingelopen, werden mijn banden snel minder goed en kon ik verder niets uitrichten. Maar al met al vond ik het toch een superevenement."
Ook Walter van Lent reed een goede race, die hem de zesde plaats opleverde. Formule 3-debutant Jeroen Bleekemolen liet bij de start de motor afslaan. "Ik kreeg hem gelukkig weer aan de praat, heb toch nog vier man gepasseerd en veel belangrijke ervaring opgedaan."

Uitslag: 1. Marc Hynes (GB) (Dallara-Honda), de 20 ronden in 32 minuten en 11,979 seconden (gem. 160,250 km/h); 2. Thomas Mutsch (D) (Dallara-Opel), op 1,807 s; 3. Etienne van der Linde (ZA) (Dallara-Opel), op 2,440 s; 4. Christijan Albers (NL) (Dallara-Opel), op 3,319 s; 5. Jenson Button (GB) (Dallara-Renault), op 4,181 s; 6. Walter van Lent (NL) (Dallara-Opel), op 13,350 s; 21. Jeroen Bleekemolen (NL) (Dallara-Opel), op 47,608 s. Snelste ronde (Marcel Albers Trophy): Hynes, de 4,300 km in 1.35,452 (gem. 162,176 km/h).
Nations Cup: 1. Groot-Brittannië (Marc Hynes/Jenson Button); 2. Nederland (Christijan Albers/Walter van Lent); 3. Zuid-Afrika (Etienne van der Linde/Toby Scheckter) en Duitsland (Thomas Mutsch/Thomas Jäger).
_________________

Deel: ' Marc Hynes wint 9e Marlboro Masters; Christijan Albers 4e '
Lees ook