Aan de sportredactie: persinformatie Marco du Pau

Marco du Pau vice-kampioen

Oschersleben, Duitsland, 12 september 1999 - Marco du Pau heeft het seizoen in de Formule König afgesloten met een derde plaats. Er had voor Du Pau in het Duitse Oscherleben meer ingezeten maar omdat al vroeg in de race zijn derde versnelling het begaf was de derde positie het hoogst haalbare. De Aalsmeerder eindigde hierdoor voor de zevende keer dit seizoen bij de eerste drie. De race werd gewonnen door de Italiaan Thomas Pichler. De Belg Benoit Allart werd kampioen. Du Pau is vice-kampioen.

De 21-jarige Du Pau startte de wedstrijd vanaf de tweede positie. Hij handhaafde die plaats zonder al te veel problemen. Totdat zijn derde versnelling problemen begon te geven. Daarna was Du Pau niet meer in staat om raceleider Pichler aan te vallen maar werd hij ook ingehaald door de Duitser Frank Diefenbacher. Du Pau kwam als derde over de finish, met een ruime voorsprong op Benoit Allart, die zich echter wel Duits kampioen Formule König mag noemen. Du Pau stelde zijn tweede plaats in het kampioenschap zeker. Du Pau: "Ik wist dat ik moet finishen om tweede te worden in het kampioenschap. Door de problemen met de versnellingsbak had ik veel risico's moeten nemen om Pichler en Diefenbacher te kunnen passeren. Maar ik wilde niet de kans lopen om van de baan te vliegen. Daarom ben ik met deze derde plaats tevreden. Meer zat er vandaag niet in."

Negen keer gestart vanaf eerste rij
Met deze wedstrijd komt het Formule König powered by Volkswagen kampioenschap ten einde. Marco du Pau heeft zijn doelstelling om kampioen te worden niet behaald. Toch kan Du Pau terug kijken op een prima seizoen. Van de tien wedstrijden startte de Aalsmeerder negen keer vanaf de eerste rij. Hij eindigde zeven keer op het podium, twee keer als eerste, twee keer als tweede en drie keer als derde. Tijdens de wedstrijd in Siegerland werd hij vijfde. "Doordat ik in Hockenheim en op de Salzburgring niet ben gefinished heb ik het kampioenschap verloren. Benoit Allart heeft veel minder op het podium gestaan dan ik. Maar ja, hij heeft iedere wedstrijd uitgereden en veel punten gescoord. En daar gaat het om."

Uitslag race Formule König by Volkswagen. Oschersleben (D) 12 september 1999
1 Thomas Pichler (I)
2 Frank Diefenbacher (D)
3 Marco du Pau (NL)
4 Benoit Allart (B)
5 Dirk Werner (D)

Eindstand kampioenschap Formule König by Volkswagen
1 Benoit Allart (B) 184
2 Marco du Pau (NL) 170
3 Tobias Pfister (D) 150
4 Frank Diefenbacher (D) 133
5 Thomas Pichler (I) 131

Zoekwoorden:

Deel: ' Marco du Pau vice-kampioen in Formule König '
Lees ook