Marenland gaat voor besparing door vervangingen online te managen


LOPPERSUM, 20120509 -- De Stichting Openbaar Onderwijs Marenland is een bestuur van 28 openbare basisscholen in ( o.a. ) de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, Loppersum en Ten Boer. Zij gaat kosten besparen door de vervanging van zieke leerkrachten te automatiseren met behulp van een online softwarepakket.

Marenland kiest na onderzoek voor het online softwarepakket van de VervangingsManager® van het bedrijf OnderwijsApps. José van Zuylen: ‘De reden voor de keuze van deze software is de gebruikersvriendelijkheid, de mogelijkheden en de relatief lage kosten. De software is via het administratiekantoor OSG aangeschaft, aangezien OSG door schaalvergroting de software goedkoper aan haar klanten aan kan bieden’. Tevens kan OSG aanvullende diensten rondom vervangingen leveren.

Directeur Arno ten Hagen: ‘We merken dat er in het primair onderwijs een trend gaande is dat steeds meer schoolbesturen en vervangingspools gebruik gaan maken van efficiënte online software om hiermee een kostenbesparing en lastenverlichting voor scholen te realiseren’. De software zorgt ervoor dat alle betrokken partijen zoals de coördinator van de basisschool (meestal de directeur), de invalleerkracht en de beheerders van de pool minder tijd kwijt zijn aan het organiseren van een vervanging.

De software maakt ook het leven van een invalpool beheerder een stuk makkelijker doordat het invallers volledig geautomatiseerd via SMS en e-mail informeert over nieuwe inval-aanvragen die vervolgens direct bevestigd kunnen worden. Invallers houden hun beschikbaarheid heel eenvoudig actueel en de software voorkomt ongewenste verplichtingen door de beheerder tijdig hiervan te informeren. Ook worden declaraties van de reiskosten van invallers automatisch berekend en zijn beschikbaar voor de gebruikers.

Om de kosten van een invaller door het Vervangingsfonds vergoed te krijgen, dient een schoolbestuur allerlei informatie aan te leveren. Om allerlei dure handenarbeid te voorkomen is in de software een Pooltool module ontwikkeld. Hiermee kan, met een druk op de knop, alle aan te leveren informatie gegenereerd en direct verstuurd worden. Alle mogelijkheden dragen bij aan een veel efficiënter proces waardoor tijd en geld bespaard wordt voor zowel scholen als beheerders van vervangingspools.

Voor meer informatie over de VervangingsManager kunt u contact opnemen met Dhr. Arno ten Hagen, directeur OnderwijsApps (info@onderwijsapps.nl, 0314-368250), Mevr. Jidske Oosterkamp, adviseur OSG Personeel (j.oosterkamp@osg.nl, 0592-367835) of Mevr. José van Zuylen, personeelsadviseur Marenland (j.vanzuylen@marenland.org, 0596-583325).

Deel: ' Marenland gaat voor besparing door vervangingen online te managen '
Lees ook