PERSBERICHT 15 mei 2002

Op dinsdag 21 mei is te gast in Literair Lokaal:
Margriet de Moor.
De voor de Librisprijs 2002 genomineerde schrijfster zal een prettig gesprek met Karel ten Haaf hebben. Tevens zal ze voorlezen uit haar omvangrijke oeuvre.

Margriet de Moor debuteerde in 1988 met de verhalenbundel Op de rug gezien. Dit leverde haar een nominatie voor de AKO-literatuurprijs op en ze won daarmee het Gouden Ezelsoor voor het best verkochte literaire debuut. In 1989 verscheen de novellen-bundel Dubbelportret, die net als de debuutbundel goed ontvangen werd. Haar eerste roman verscheen in 1991: Eerst grijs dan wit dan blauw. Dit boek stond vele maanden in de Boeken-top-10's. In 1992 werd het boek bekroond met de AKO-literatuurprijs. De roman werd vertaald in elf talen. Het boek erna, de historische roman De Virtuoos, werd eveneens voor de AKO-literatuurprijs genomineerd en in vele talen vertaald.

In oktober 2001 verscheen Kreutzersonate, een liefdesverhaal, een roman over liefde, noodlot en jaloezie. De emoties in dit verhaal worden opgeroepen door wat de personages zien, door wat ze niet (kunnen) - de hoofdpersoon, een muziekcriticus, is blind - en vooral door wat ze horen, in taal of muziek. Met Kreutzersonate reageert De Moor op Janaceks strijkkwartet, en via dit op Tolstojs gelijknamige novelle die op zijn beurt geïnspireerd was op Beethovens sonate. De Moor geeft een nieuwe draai aan het gespreksthema van deze meesters over liefde, passie en jaloezie.

Boekhandel Scholtens Wristers verzorgt de boekverkoop. Er is de mogelijkheid tot signeren.

plaats: Literair Lokaal, De Schrijversschool, Oliemulderstraat 51, Groningen datum: dinsdag 21 mei
aanvang: 20.30u
entree: ¬ 4,00

Zoekwoorden:

Deel: ' Margriet de Moor in Literair Lokaal '
Lees ook