KNWV

DATUM: 16-8-2001

ZEILEN - Marieke Jongens tweede op de EK OptimistenNED 2343 MARIEKE JONGENS TWEEDE
OP DE EK OPTIMISTEN LAS PALMAS ZILVER EN TWEEDE OVERALL

Marieke is uit Las Palmas van de Europese kampioenschappen
teruggekeerd met een tweede podium plaats: zilver en met een kanjer van een beker. Dit Europees kampioenschap werd verzeild op de
Atlantische Oceaan voor de kust van Las Palmas Gran Canaria. Na een selectie van 30 nationale wedstrijden is Marieke met de Nederlandse kernploeg bestaand uit 3 meisjes en 5 jongens 25 juli afgereisd naar Las Palmas om zich voor te bereiden voor dit belangrijkste Europese kampioenschap van het jaar. De week voorbereiding was nodig om de hoge Atlantische golven van 3-4 meter te ervaren om aan de weet te komen of zee ziekte een belemmering zou zijn. De kernploeg vaart regelmatig ook op de Noordzee maar dan zijn golven 1-2 meter maximaal en veel korter. Hier verdwenen de Optimisten helemaal in de huizenhoge golfdalen!

Na 12 wedstrijden heeft Marieke een serie van
26-10-3-28-4-2-21-35-4-7-7-3- een sterk slot gevaren waarbij zij de Duitse zeilster Stine Paeper met 1 punt voor kon blijven in het klassement en de Croatische zeilster Mateja Petronijevic met 9 punten voor moest laten gaan. Totaal 87 punten goed voor zilver op het Europese kampioenschap en tweede zeilster overall in een veld van 120 dames uit 35 landen. Naast Marieke is er sterk gevaren geworden door Mandy Mulder die 10de is geworden en ook met een fraaie beker naar huis ging. Astrid Zweinstra is verdienstelijk 54ste geworden. Bij de jongens zijn er twee prijzen binnen gesleept door Gijs Pelt 8 ste plek en Lars Bekker met een fraaie elfde plaats en ook mooie beker, de Ortho zeiler Rutger van Schaarenburg werd verdienstelijk 59 en Douwe Broekens 114. Hekkesluiter was helaas Tim Galle met een 153.

Wil je alles weten over de EK bezoek dan de site van Marieke
www.sail4gold.nl

OPTIWORLDS2003 MEDEMBLIK IS BINNEN!

Als initiator van dit top evenement voor 2003 is het gelukt om bij de verkiezing tussen 3 steden t.w. Athene, Singapore en Medemblik dit te winnen. Met overweldigende meerderheid van stemmen is dit in het voordeel van Medemblik uitgevallen. Een WK Optimisten evenement is een bijzonder evenement en vraagt organisatie talent van circa 100 vrijwilligers. Voor 22 september a.s. staat er een huldiging van de EK en WK teams alsmede een eerste begunstiger bijeenkomst van het WK Optiworld2003 op het programma in het club gebouw van de Braassem. Aanvang 20.00 uur u bent allen welkom om deze WK financieel, met inzet of met sponsor uitingen te steunen. OPTIWORLDS2003 is het startsein van een brede promotie voor de Optimist jeugdwedstrijd zeilsport. OPTIWORLDS2003 zal heel zeilend Nederland betrekken om het jeugdzeilen te verbreden en te versterken waar mogelijk.

Meer info is op www.optiworlds2003.nl beschikbaar.

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: ZeilenDeel: ' Marieke Jongens tweede op de EK Optimisten Las Palmas '
Lees ook