persbericht

Rotterdam, 17 februari 1999.

MARIJNISSEN WIL MET MELKERT IN DEBAT OVER SOCIAAL GEHALTE PAARS: 'MELKERT MOET NIET DIJKSTAL MAAR ZICHZELF DE SOCIALE MAAT NEMEN'

Bij de start van de provinciale verkiezingscampagne gaat SP-voorman Jan Marijnissen vanavond in op de sociale betrouwbaarheid van PvdA-fractievoorzitter Ad Melkert. Marijnissen noemt het wel erg gemakkelijk van Melkert om VVD'er Dijkstal de maat te nemen en hem een "sociale bleekneus" te noemen. Volgens de SP-voorman doet Melkert er beter aan duidelijkheid te verschaffen over de sociale betrouwbaarheid van de PvdA. Marijnissen wil weten of Melkerts partij wél een garantie geeft dat Paars II na 3 maart niet de handen aan de WAO slaat.

Marijnissen spreekt vanavond in het Utrechtse Jacobitheater bij de start van de provinciale verkiezingscampagne. Hij noemt het weinig heldhaftig van Melkert om in verkiezingstijd te roepen dat de liberalen sociale bleekneuzen zijn, nu de PvdA al vijf jaar lang zonder zichtbare tegenzin met de VVD regeert en verantwoordelijk is voor de afnemende sociale zekerheid. Verder wijst Marijnissen erop dat het niet de liberalen waren maar de PvdA en het CDA die begin jaren '90 de WAO onderuit haalden. "Wie zich de politieke WAO-pirouette van Kok begin jaren '90 herinnert, weet dat garanties van de PvdA op het terrein van de sociale zekerheid lijken op die van de derdehandsautoverkoper: ze gelden tot om de hoek - van de straat of van de stembus."

Marijnissen zal vanavond Melkert uitnodigen voor een openbaar debat over het sociale gehalte van Paars om duidelijkheid aan de kiezer te geven. Hij hoopt dat Melkert durft en niet zoals bij de Kamerverkiezingen angstvallig een directe confrontatie uit de weg gaat.

De bijeenkomst in het Jacobitheater (St. Jacobsstraat 12 Utrecht) begint om
19.45 uur. Naast Marijnissen komen aan het woord provinciaal lijsttrekker Paulus Jansen, de 19-jarige aspirant-senator Driek van Vugt en oud-PvdA-Kamerlid Frans Moor, oprichter van het comité "Handen af van de WAO". Er is muziek van de 4-Tuoze Matrozen, videocolumns van Carrie en Dolf Jansen en de première van de nieuwste SP-radio- en tv-spots.

Voor interview- en andere afspraken kunt u contact opnemen met Tiny Kox 010
2435548/ 06 51329760 of Paul Peters 0653715535

Deel: ' Marijnissen wil debat met Melkert over sociaal gehalte Paars '
Lees ook