Ministerie van Defensie

Orion

Marine en Luchtmacht present in Katwijk

01-08-2001

Vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus organiseert de Katwijkse Reddingsbrigade weer haar groots opgezette jaarlijkse open dagen. Reddingsboten van de Katwijkse brigade, parachutisten van het Korps Mariniers, een Lockheed P-3C Orion maritiem-patrouille vliegtuig en een Search-and-Rescue helikopter van de Koninklijke Marine alsmede een AB-412 reddingshelikopter van de Koninklijke Luchtmacht, de ANWB-trauma helikopter en vele andere instanties, zoals de brandweer en ambulancedienst, zullen demonstraties verzorgen.

Op de boulevard, op het strand, in zee en in de lucht is er vanaf 's morgens tien uur van alles te zien en te beleven. Vrijdag wordt om 22.30 uur besloten met vuurwerk boven zee. Op de boulevard zijn kraampjes en een expositietent waar de deelnemers informatie aan het publiek verstrekken. Zaterdag staat er een crashtender van het vliegveld Valkenburg op de boulevard die tussen tien en één uur demonstraties verzorgt. Om tien uur komt de Lynx-helikopter voor een parachutistendropping en vliegt een Orion maritiem patrouille vliegtuig een paar maal laag over. Vanaf half twaalf worden de Lynx- en de AB412 Agusta Bell-helikopter op de boulevard ´geparkeerd´. Om 14.30 en 15.45 vindt nogmaals een dropping van parachutisten plaats.

De Katwijkse Reddingsbrigade verzorgt de gehele dag door verschillende zoek- en reddingsdemonstraties op zee. Het einde van de manifestatie is zaterdag om 16.00 uur.

Deel: ' Marine en Luchtmacht present in Katwijk '
Lees ook