Belgische Krijgsmacht

Bezoeker

Persmededeling 60 van 27 mei 2002

Marinehelicopter betrokken bij grote drugsvangst

Op zaterdag 25 mei was een alouette III-helicopter van de Belgische Marine, samen met eenheden van de Koninklijke Nederlandse Marine, betrokken bij een grote drugsvangst op zo'n 180 kilometer voor de Colombiaanse kust.
Tijdens deze actie werd een speedboot van de Colombiaanse drugkartels met aan boord 900 kilogram zuivere cocaïne tot stoppen gedwongen.

Het was een Nederlands maritiem patrouillevliegtuig dat de speedboot waarnam toen deze met hoge snelheid richting Jamaïca voer. Voor de onderschepping en aanhouding van de boot werden daarna twee Nederlandse fregatten, de Abraham van der Hulst en de Bloys van Treslong,ingezet.
De bemanning van de speedboot gooide tijdens hun vlucht 32 balen met cocaïne overboord. Het was de Belgische marinehelicopter die deze drugs lokaliseerde en oppikte.
De drugs werden nadien overgedragen aan de Amerikaanse Kustwacht.

De Alouette III-helicopter is met bemanning en vliegtechnici sinds 20 februari 2002 ingescheept aan boord van het Nederlands fregat van der Hulst.
In het kader van de operatie "Enduring Freedom" wordt er door schip en helicopter voortdurend gezocht naar drugtransporten.

Het Belgisch Marinedetachement blijft nog tot 28 juni actief in het Caraïbisch gebied.

Voor meer informatie : contacteer
SID
Kwartier Koningin Elisabeth
Tel : 02/701.39.50 - Fax : 02/701.48.62 - email : press@js.mil.be

Vorige persberichten

Zoekwoorden:

Deel: ' Marinehelicopter betrokken bij grote drugsvangst '
Lees ook