Belgische Krijgsmacht

Bezoeker


---

Persmededeling 67 van 26 juni 2002

Marinehelicopter opnieuw betrokken bij succesvolle drugsvanst
---

Deze morgen 26 juni was een alouette III-helicopter van de Belgische Marine opnieuw betrokken bij een grote drugsvangst in de buurt van het eiland Sint Maarten in de Nederlandse Antillen.

Een vissersboot, de "Carl Senior", was sinds 20 juni op drift nadat hij zonder brandstof was gevallen. De kapitein en een ander bemanningslid hadden met een sloep de boot verlaten om hulp te zoeken.

De rest van de bemanning heeft hierna een noodsignaal uitgestuurd dat werd opgevangen door de reddingsdiensten in Fort-de-France op Martinique.
Het Nederlandse fregat Abraham van der Hulst met aan boord de Belgische Marinehelicopter werd verzocht de leiding te nemen in de zoek- en reddingsactie die door Fort-de-France werd geïnitieerd. De helicopter en het fregat wisten de vissersboot te lokaliseren. Een onderzoeksploeg van het fregat ging aan boord en stelde vast dat de vissersboot 4,7 ton cocaïne en marihuana aan boord had. De bemanning en drugs werden hierna overgedragen aan de Nederlandse Kustwacht op Sint Maarten.

Op 25 mei was de helicopter betrokken bij een andere drugvangst, toen werd 900 kilogram cocaïne gevonden aan boord van een speedboot in de buurt van Jamaica.

Eén derde van alle gesmokkelde drugs in het Caraïbisch gebied is bestemd voor de Europese markt

Voor meer informatie : contacteer
SID
Kwartier Koningin Elisabeth
Tel : 02/701.39.50 - Fax : 02/701.48.62 - email : press@js.mil.be

Deel: ' Marinehelicopter opnieuw betrokken bij succesvolle drugsvanst '
Lees ook